EU Masters: Z10 ESHARK prvi u grupi B, izbegli Schalke 04

LOL 30. mar. 202122:52 > 23:10
Podeli:
EU Masters 2021
EU Masters

Z10 ESHARK je slavio u tajbrejk meču za prvo mesto protiv belgijske ekipe KV Mechelen Esports što im je omogućilo da izbegnu prvoplasiranu ekipu grupe A Schalke 04 Evolution, jednog od favorita plejin faze EU Mastersa.

Z10 je drugog dana plejina nastavio da niže pobede, ali ih je KV Mechelen pratio u stopu i uspeli su da se izbore za to da u poslednjem šestom kolu imaju prilike da iznude tajbrejk. To im je i pošlo za rukom, Z10 je konačno zaustavljen nakon pet uzastopnih trijumfa i sa 3-0 skorom drugog dana takmičenja KVM se izjednačio sa njima na vrhu tabele.

Zbog izjednačenog učinka u međusobnim duelima tajbrejk je odlučivao ko će biti pobednik grupe, a u njemu je Z10 ESHARK uspeo da dođe do 23-10 pobede nakon 27 minuta igre, u izuzetno zanimljivoj završnici koja je uključivala dupli teleport na otvoreni protivnički nexus.

U međuvremenu Schalke 04 Evolution je uspeo da slavi u sva tri meča drugog dana takmičenja, izjednači se u ukupnom skoru sa italijanskom ekipom Mkers, a zbog toga što su ih oba puta pobedili pripala im je prva pozicija bez tajbrejka.

Ovo znači da će u četvrtak u baražu za glavnu grupnu fazu EU Mastersa Z10 ESHARK igrati protiv vicešampiona Italije Mkersa, dok će KVM igrati protiv Schalke 04 Evolutiona. U preostalim mečevima gledaćemo veliki derbi akademija Fnatica i G2 Esportsa, dok će akademija Vitality igrati protiv poljskog Illuminar Gaminga.

Komentari

Vaš komentar