Fnatic je četvrti LEC tim na Svetskom prvenstvu 2022

Podeli:
Fnatic
Fnatic

Fnatic je ubedljivom 3-0 pobedom protiv Misfitsa osigurao prolaz na Svetsko prvenstvo zahvaljući četvrtom slotu koji je LEC dobio izbacivanjem Rusije sa turnira.

Iako je tokom celog grupnog dela šampionata Fnatic izgledao poprilično neubedljivo i bio na pragu toga da ni ne prođu u plejof, oni su uspeli da savladaju prvo Excel nakon velikog preokreta, a potom i Misfits kome je ovo ujedno bio i poslednji meč u takmičenju u kom neće nastupati od naredne godine jer su svoj slot prodali ekipi Heretics.

Elias „Upset“ Lipp je imao sjajno izdanje u sve tri partije kao centralni carry Fnatica, ali je MVP titula ipak otišla u ruke Ivana „Razork“ Martin Diaza koji se preporodio u plejofu. Fnatic će u narednoj rundi plejofa igrati protiv MAD Lionsa, a pobednik će ostati u igri za plasman u glavnu grupnu fazu SP 2022, dok će poraženi morati da se zadovolji učešćem u plejinu. Podsetimo, iako je LEC prvobitno trebao da ima tri mesta na Svetskom prvenstvu 2022, njima je dodeljen i četvrti slot koji je ostao upražnjen nakon što je odlučeno da Rusija ove godine neće imati predstavnika na turniru.

Pobednik tog meča će imati priliku da se bori za veliko finale LEC lige protiv gubitnika današnjeg duela Rogue i G2 Esportsa. Pobednik meča između ova dva tima će biti prvi finalista letnje sezone LEC-a.

Komentari

Vaš komentar