Fnatic nakon velikog preokreta izbacio Excel iz LEC plejofa

Podeli:
LEC
LEC

Excel je prvi tim koji je ispao iz plejofa LEC lige, nakon što su u prvom kolu gubitničkog baraža ispustili 0-2 prednost protiv Fnatica, koji je uspeo da potpuno preokrene rezultat i dođe do 3-2 pobede koja slavni evropski tim ostavlja u trci za Svetsko prvenstvo.

Fnatic i Excel su otvorili meč žestokim okršajom u prvoj partiji koja je trajala 40 minuta, a Fnatic je na kraju izgubio iako su uspeli da se dokopaju Dragon Soul buffa. U drugoj partiji Excel je bio mnogo konkretniji tim, uzimaju sva četiri zmaja, dominiraju u kulama i odlučnom igrom uvećavaju prednost na 2-0.

Samo jedna pobeda je delila Excel od prolaza dalje, ali su poklekli kada je bilo najbitnije. U maratonskoj trećoj partiji koja se igrala 45 minuta na kraju su Twitch + Yuumi kombinacija sa bot lejna prevagnuli za Fnatic iako je Excel bio izuzetno blizu pobede, čime je najavljen veliki preokret.

Fnatic je bio mnogo konkretniji i u četvrtoj partiji, iako se Excel dobro držao tokom dobrog dela gejma, ali na kraju Fnatic uspeva da poravna rezultat na 2-2 i dovede nas do pete odlučujuće partije.

U njoj je već bilo evidentno da se nervoza ušunjala u igrače Excela, što je Fnatic umeo da iskoristi da polako ali sigurno uvećava prednost. Excel uspeva na krakto da se povrati i spreči Fnatic da uzme četiri zmaja uzastopno, ali sve bacaju u vodu u 36. minutu kada dozvoljavaju da im na midu umre jungler Markoon, nakon čega Fnatic uzima Dragon Soul, a potom i Barona. Excel je čekao da Fnatic uzme Barona i da ih onda napadnu sa samo četiri živa igrača, što se loše završilo po njih i može se reći da su na kraju nervozom i nestrpljivošću sami sebi preprečili put u narednu rundu plejofa.

Fnatic sada očekuje meč protiv Misfitsa, koji će odlučiti ko će biti četvrti predstavnik Evrope na Svetskom prvenstvu 2022.

Komentari

Vaš komentar