G2 i Excel na vrhu LEC-a nakon druge nedelje lige

Podeli:
Excel
Excel

Excel Esports je nastavio da dokazuje da je najprijatnije iznenađenje na startu nove sezone LEC lige novim ubedljivim pobedama protiv ekipa Vitality i MAD Lions, G2 se sapleo u četvrtom kolu, ali su već sutradan povratili novim trijumfom.

Nakon uzbudljive prve nedelje LEC-a u kojoj je aktuelni šampion G2 dokazao da su ozbiljni u nameri da odbrane titulu, završivši kao jedini neporaženi tim, imali smo priliku da odgledamo uzbudljivih deset mečeva u drugoj nedelji takmičenja.

Novi patch u LoL-u je sa sobom doneo pregršt bagova što se odrazilo i na LoL esport, zbog čega smo bili svedoci čestih pauza pa čak i restartovanja celih mečeva kao što je bio slučaj u duelu Vitality – Excel u okviru četvrtog kola. Excel je i pored drame koja je pratila meč upisao nove bodove, a plejevi koji prave od kako je počela sezona ostavljaju navijače bez daha i donose im podršku na kakvu ovaj tim nije navikao.

Excel je očigledno odlično odradio pripremni period, što se moglo videti po pohvalama koje su na društvenim mrežama dobili od drugih timova sa kojima su trenirali, a ono što su pokazali u pripremnim mečevima se odrazilo i na njihovu igru u LEC-u. Odlučni, konkretni i tehnički spremni da izvedu svaku zamisao u delo, Excel je do sada jedino doživeo poraz protiv šampiona G2.

Nakon pobede protiv Vitality u četvrtom kolu deklasirali su MAD Lions za samo 20 minuta igre u petom kolu, i ako ovako nastave biće ozbiljni kandidati za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022.

G2 je doživeo svoj prvi poraz i to protiv ekipe Team BDS koja do ovog meča nije znala za pobedu u ligi. Iako u tom trenutku 0-3 na tabeli, BDS je odlično odigrao protiv favorizovanog protivnika i zasluženo su na kraju odneli pobedu koja im nije pomogla da se maknu sa dna tabele, ali im je makar malo olakšala teret koji u ovom trenutku nose.

Fnatic je ostvario polovičan učinak u drugoj nedelji, a poraz protiv MAD Lionsa ih je sprečio da se nađu na deobi prve pozicije. Umesto toga sada dele treće mesto upravo sa Lavovima, Rogue i ekipom Astralis koja je iskoristila lakši raspored da upiše tri pobede na startu sezone, ali pravi izazovi im tek predstoje ako žele da se zadrže u gornjem delu tabele.

Rogue je započeo sezonu sa dva poraza, ali su uspeli da se povrate i uz 2-0 nedelju prebrode muke sa samog početka sezone. Za razliku od njih Vitality je nastavio da bude razočarenje, drugu nedelju su završili bez pobede i makar za sada i dalje nemaju sinergiju koja će im biti nepohodna da izazovu vodeće timove u ligi.

Na dnu tabele se nalaze Misfits, SK Gaming i Team BDS. I dok loši rezultati SK Gaminga i BDS nisu preveliko iznenađenje, 0-4 start Misfitsa dolazi kao nešto neočekivano nakon što je ekipa solidna odigrala prolećnu sezonu. Nije samo rezultat u pitanju, Misfits je u porazima jako malo toga pokazao što dodatno može da zabrine njihove navijače, i čini se kao da će promene u toku sezone biti neminovne ukoliko se tim hitno ne uigra.

Tabela LEC lige nakon 5. kola:

1. Excel Esports 4-1

1. G2 Esports 4-1

3. Astralis 3-2

3. Fnatic 3-2

3. MAD Lions 3-2

3. Rogue 3-2

7. Vitality 2-3

8. Misfits Gaming 1-4

8. SK Gaming 1-4

8. Team BDS 1-4

Komentari

Vaš komentar