G2 i Rogue najuspešniji na startu LEC lige

LOL 26. jan. 202119:10
Podeli:
Riot

Prva nedelja 2021 prolećnog šampionata LEC lige nam je donela tri odigrana kola u kojima su dva tima ostvarila maksimalni učinak - G2 Esports i Rogue.

Aktuelni šampion Evrope G2 Esports je nastavio da teroriše protivnike i u 2021. godini, a novajlija u timu Martin „Rekkles“ Larsson je ispunio sva očekivanja završivši prvu nedelju sa najboljim K/D/A skorom u ligi, čak 47. Rekkles se sjajno uklopio u G2 koji je potpuno dominirao u timskim borbama kao što smo od njih i navikli, a redom su padali MAD Lions, SK Gaming i Excel.

Skoro pa podjednako impresivan je bio i Rogue koji se uz G2 izdvaja od konkurencije na startu šampionata i to ne samo po rezultatu. Rogue je prikazao odličnu igru a novi top lejner Andrei „Odoamne“ Pascu se pokazao kao veliko pojačanje. Sjajan je bio i debitant u ligi Adrian „Trymbi“ Trybus, novi support tima.

Interesantno je da je uz ova dva tima još jedino Misfits Gaming ostvario pozitivan učinak, dok je čak sedam ekipa završilo prvu nedelju sa 1-2 skorom.

Fnatic se nakon dva vezana poraza na startu šampionata delimično iskupio pobedom protiv Schalke 04 u trećem kolu, uz solidne nastupe novih carry igrača ekipe, Eliasa „Upset“ Lippa i Yasina „Nisqy“ Dincera. Loš start šampionata je imao Gabriel „Bwipo“ Rau na topu, a od njegove forme će znatno uticati i to da li će Fnatic moći da parira najjačim timovima u ligi kako sezona bude odmicala.

Vitality Aljoše „Milica“ Kovandžića je napravio iznenađenje savladavši Misfits u drugom kolu, ali su zato ostavili slab utisak u mečevima protiv ekipa Schalke 04 i Astralisa. Poraz od Astralisa je posebno teško pao navijačima jer je u pitanju makar na papiru najslabiji tim u ligi, a kao najveća mana ekipe Vitality se izdvaja neorganizovana igra u kasnoj fazi partije kada se gejm privodi kraju i kada je potrebno da su najodlučniji.

MAD Lions i Excel nisu pokazali previše u prvoj nedelji, ali su mora se priznati imali jako težak raspored. Excel je igrao protiv neporaženih timova, dok je MAD Lions igrao protiv G2 i Misfitsa. Schalke 04 je kao što smo već napomenuli savladao Vitality, u prvom kolu, da bi potom izgubili od Excela i Fnatica uz prvenstveno slabu igru na top lejnu gde su doveli pojačanje iz redova šampiona Amerike TSM-a, u pitanju je Sergen „Broken Blade“ Celik.

SK Gaming je poput Excela takođe doživeo poraze od Rogue i G2, dok su bodove upisali protiv Astralisa, tako da se još uvek ne može previše zaključiti o njihovoj igri dok ih ne vidimo protiv preostalih timova koji pretenduju da se bore za plejof.

LEC liga se nastavlja u petak i subotu kada su na programu mečevi četvrtog i petog kola:

Petak 29. januar:

18:00 MAD Lions – Excel Esports
19:00 FC Schalke 04 – SK Gaming
20:00 G2 Esports – Astralis
21:00 Misfits Gaming – Rogue
22:00 Team Vitality – Fnatic

Subota 30. januar:

17:00 Excel Esports – Astralis
18:00 Team Vitality – Rogue
19:00 Misfits Gaming – SK Gaming
20:00 FC Schalke 04 – G2 Esports
21:00 Fnatic – MAD Lions

Komentari

Vaš komentar