G2 i Rogue obeležili prvu polovinu LEC lige

LOL 16. feb. 202113:07 > 13:11
Podeli:
LEC G2 Misfits
LEC liga

Mečevima devetog kola završen je prvi deo grupne faze prolećnog šampionata u LEC ligi, a nakon što je svako sa svakim odigrao po jedan meč G2 Esports i Rogue su se našli na deobi prve pozicije sa najboljim učinkom.

I dok se uspeh G2 Esportsa nije dovodio u pitanje, sjajna igra ekipe Rogue je na neki način glavna tema ovog splita. Rogue je uspeo da u kontinuitetu odigra na visokom nivou dve sezone za redom i nakon što su letnji šampionat prošle sezone završili na prvom mesto tabele nakon grupne faze, sa sličnim uspehom nastavljaju i u novoj sezoni.

Njihov poraz protiv G2 u derbiju devetog kola je nagovestio da će ipak morati da se dodatno pomuče kako bi parirali najtrofejnijem timu Evrope kada na red dođe plejof, ali ono što je bitno je da je LEC liga dobila još jedan stabilan tim koji može poslužiti kao uzor preostalim ekipama koje su muče da pronađu formulu uspeha.

Iako su ova dva tima na vrhu tabele, ne treba zaboraviti ni Fnatic koji je imao užasan start u vidu dva vezana poraza prve nedelje takmičenja, ali iz kola u kolo sve bolje igraju i sada su na samo pobedu zaostatka od vodećih ekipa. Fnatic je dokazao da je „preboleo“ odlazak Martina „Rekkles“ Larssona u redove najvećih rivala, uspeli su da savladaju G2 u njihovom prvom okršaju ove sezone, a nema tog navijača LEC lige koji ne očekuje sa nestrpljenjem potencijalni duel ovih timova u borbi za titulu.

FNC Bwipo
Bwipo

Sa ova tri tima se za sada makar podvlači crta kada je reč o ranim prognozama za pretedente na trofej LEC lige ove sezone. Sredinu tabele sa pozitvnim 5-4 učinkom popunjavaju Excel, Schalke 04 i MAD Lions.

MAD Lions nije više onaj tim iz prošle sezone kada su uz već pomenute timove vodili glavnu reč u ligi, ali se i kod njih vidi pomak u igri u odnosu na start sezone, tako da je još rano pričati o njihovom krajnjem dometu. Kada je reč o ekipama Excel i Schalke 04 Esports, u pitanju su dva potpuno različita tima. Schalke 04 je jedina ekipa u ligi kojoj je pošlo za rukom da pobedi i G2 i Rogue, ali su više puta gubili od slabijih timova što ih je koštalo više pozicije na tabeli. Sa druge strane Excel nazivaju timom koji pobeđuje jer je „manje loš“ od protivnika, što bi se moglo preformulisati u to da jednostavno manje greše od timova sa dna tabele što im redovno donosi pobede.

Van šest pozicija koje vode u plejof nalaze se SK Gaming koji je na momente pokazao potencijal, ali čini se da ni ove sezone nemaju ono što je potrebno da ostave veći trag u ligi, potom Misfits kome se eksperimentisanje sa mladim igračima za sada nije najbolje isplatilo, Astralis koji je prema svim prognozama bio najslabiji tim na papiru na startu sezone, ali su doveli novog mid lejnera, Carla „MagiFelix“ Felix Bostroma i ako ništa drugo bar su uspešniji od tima sa samog dna tabele, u pitanju je Vitality.

Vitality je nakon dobrih rezultata u drugom delu 2020 letnje sezone ušao u novu godinu uz minimalne izmene. Na top je stigao Mathias „Szygenda“ Jensen, dok je ekipu napustio veteran Lucas „Cabochard“ Simon-Meslet. Od Vitality se mnogo više očekivalo ove sezone, ali ispostavilo se da tim nema lidera zbog čega u kasnoj fazi igre nastupaju potpuno neorganizovano što je većina protivnika i te kako znalo da iskoristi.

Vitality Excel
VIT Excel

Uprava tima je reagovala prošle nedelje, doveden je Juš „Crownshot“ Marušić dok je na klupu stavljen Markos „Comp“ Stamkopoulos, ali ova promena makar za sada nije donela rezultata. Vitality trenutno izgleda toliko slabije od konukrencije, da će najverovatnije biti potrebne velike promene u samom timu kako bi se podigli sa dna.

Kada se sumira prvi deo prolećnog šampionata može se reći da u LEC ligi nema previše iznenađenja i da je poredak timova manje-više očekivan. Ostaje da vidimo da li će se ostatak sezone odigrati po već ustaljenom rasporedu – G2 će imati konkurenciju u prvoj fazi takmičenja, ali će kako sezona bude odmicala postajati sve opasnije, sve dok na kraju opet ne skrše sav otpor protivnika na putu ka novoj tituli.

Tabela LEC lige nakon devet kola:

1. G2 Esports 7-2
1. Rogue 7-2
3. Fnatic 6-3
4. Excel 5-4
4. Schalke 04 Esports 5-4
4 MAD Lions 5-4
7. SK Gaming 4-5
8. Misfits Gaming 3-6
9. Astralis 2-7
10. Team Vitality 1-8

Komentari

Vaš komentar