G2 savladao Rogue u derbiju, Fnatic na vrhu tabele

LOL 12. jul. 202119:01
Podeli:
G2 Caps
G2 Caps

Nakon 11. kola LEC lige Fnatic se izjednačio sa Rogue na vrhu tabele i to zahvaljući svojim velikim rivalima G2 koji su uspeli da pobede Rogue i sa dva vezana poraza pobegnu iz donjeg dela tabele.

G2 je prošao kroz jednu od najvećih rezultatskih kriza u LEC-u ikada izgubivši četiri meča za redom, ali su u nedelji koja je iza nas uspeli da dođu do važnih pobeda. I dok se moglo očekivati da će savladati Astralis, trijumf protiv lidera tabela dolazi kao blago iznenađenje jer je Rogue mnogo više pokazao u prvom delu šampionata.

G2 ne samo da je došao do pobede već su potpuno nadigrali Rogue a konačan rezultat je iznosio 18-1 za G2. Posebno se raspucao Martin „Rekkles“ Larsson na Tristani, a za njega je ovaj meč imao veliki značaj jer je postao prvi igrač u ligi sa preko 2.000 killova.

Umesto da iskoristi poraz najbližih rivala, Misfits je izgubio još jedan meč u nizu i sa prvog je spao na treće mesto, što je Fnatic znao da iskoristi i izjednači se po skoru sa ekipom Rogue. Nakon Vitality, Fnatic je uspeo da savlada i Excel i sada se nalaze u sjajnoj poziciji da do kraja grupne faze izbore lakši put kroz plejof.

Aktuelni šampion Evrope MAD Lions je iskoristio lakši raspored da upiše bodove protiv ekipa Schalke 04 Esports i Excel zbog čega situacija na vrhu i dalje izgleda veoma zapetljana.

Naredna nedelja nam donosi još jedan večiti derbi između G2 Esportsa i Fnatica, koji će Fnatic morati da dobije ako žele da ostanu na vrhu tabele.

Tabela LEC lige nakon 11. kola:

1. Fnatic 8-3
1. Rogue 8-3
3. MAD Lions 7-4
3. Misfits Gaming 7-4
5. G2 Esports 6-5
6. Astralis 5-6
6. Team Vitality 5-6
8. Excel 4-7
9. Schalke 04 3-8
10. SK Gaming 2-9

Komentari

Vaš komentar