Gen.G i T1 u finalu LCK lige

Faker
Faker

Dva najbolja LoL tima u Južnoj Koreji će odlučiti ko će biti šampion LCK-a, nakon što su u polufinalnim mečevima savladali Liiv SANDBOX (Gen.G juče) i DWG KIA (T1 danas).

Gen.G nije uspeo da zaustavi T1 prošle sezone i sreči ih da ostvare istorijski učinak osvajanjem titule bez izgubljenog meča tokom cele sezone. U letnju sezonu Gen.G ulazi mnogo oštrije i uspevaju da tokom cele grupne faze drže prvo mesto na tabeli, sa kog su na kraju i ušli u plejof.

U polufinalu su ispustili jednu partiju protiv SANDBOX-a, dok se T1 danas znatno više mučio protiv nekadašnjeg Damwona.

Lee „Faker“ Sanghyeok i družina su za ukupno 50 minuta igre poveli 2-0 i izgledalo je kao da je pred nama meč koji će kratko trajati. DWG KIA je imala velike probleme na topu zbog čega pred treću partiju prave izmenu. Iz igre izlazi Noh „Burdol“ Taeyoon, a ulazi nekadašnji prvak sveta Jang „Nuguri“ Hagwon.

DWG KIA dobija treću partiju i smanjuje zaostatak, a u četvrtoj ponovo ulazi u igru Burdol, pošto je prema neproverenim informacijama Nuguri imao stomačnih problema i nije mogao da nastavi da igra. Carry igrači DWG KIA pomažu svom timu da izjednači rezultat, Heo „ShowMaker“ Su je imao sjajnu partiju na Sylasu, a Seo „deokdam“ Daegil na Zeri, i DWG dolazi na korak do velikog preokreta.

U petoj partiji T1 uspeva da dobije Zeri i Yuumi na botu, dok se DWG KIA odlučio za interesantan pik Azira na topu. ShowMaker je igrao Yasua, ali je na kraju partiju završio sa 0-2-2 skorom, maltene bez ikakvog učinka. Peta partija je bila izuzetno spora, i nakon 25 minuta igre rezultat je bio 0-0, a kada je konačno došlo do borbe T1 uspeva preko problematičnog bot lejn dua da nadigra DWG i ukupnim rezultatom 10-2 nakon 42 minuta igre dođe do 3-2 pobede i karte za finale.

T1 će probati da odbrani titulu protiv razigrane ekipe Gen.G u nedelju 28. avgusta od 07 časova po našem vremenu.

Komentari

Vaš komentar