Glasine – Bwipo i Selfmade napuštaju Fnatic

Podeli:
Riot Flickr

Španski portal Esport Maniacos je došao do informacija da su Gabriel "Bwipo" Rau i Oskar "Selfmade" Boderek odbili da produže ugovor sa Fnaticom i da su u potrazi za novim ponudama.

Od kako je u prošlom prelaznom roku ostao bez zvezde tima Martina „Rekkles“ Larssona Fnatic je u sve većim problemima, a loša forma u prolećnoj sezoni je kulminirala ispadanjem u drugoj rundi plejofa nakon teškog 3-0 poraza od ekipe Schalke 04 Esports, što je dovelo do toga da je Fnatic završio sezonu na petoj poziciji.

Tokom sezone bilo je evidentno da problemi iz 2020. godine nisu rešeni, da i dalje postoji manjak komunikacije unutar tima i da ne postoji lider ekipe zbog čega je Fnatic često gubio partije kada im početni agresivni pristup ne donese dovoljno veliku prednost da brzo slome otpor protivnika. Očigledno da su slabi rezultati doveli do dodatnog nezadovoljstva unutar druge najtrofejnije evropske LoL ekipe svih vremena.

I dok su MAD Lions i Rogue znatno napredovali u odnosu na prošlu godinu, Fnatic sve više zapada u krizu, zbog čega će možda Bwipo i Selfmade biti prvi koji napuštaju brod koji tone. Naime njima ugovor ističe krajem ove godine, a ponudu Fnatica da ga ranije obnove za sada nisu hteli da prihvate, kako bi sebi ostavili opciju da napuste Fnatic na kraju letnje sezone i kao slobodni igrači stupe u novi tim.

Fnaticu bi odgovaralo da ih proda za dobru ponudu sada, pošto kasnije neće ni imati priliku, tako da je razumljiva odluka da se ispitaju sve moguće opcije pre letnje sezone.

Ako se uzme u obzir da je Bwipo iza sebe ima dosta lošu sezonu, verovatnije je da će ostati u Fnaticu do kraja letnjeg splita nakon čega u zavisnosti od toga kako odigra može potencijalno imati mnogo bolje opcije nego sada. Sa druge strane Seflmade je i dalje izuzetno tražen i cenjen jungler, ali ostaje pitanje da li je Fnatic spreman da ga pusti već sada i koliko bi novca zapravo tražili da se nekom priključi na leto.

Treba napomenuti da i support ekipe Zdravets „Hylissang“ Iliev Galabov postaje slobodan igrač u novembru ukoliko ne produži ugovor, ali za sada nema informacija o tome da li je i on već sada dobio ponudu za produženje i kako će odgovoriti na nju.

Komentari

Vaš komentar