Potvrđeno – LoL Svetsko prvenstvo premešteno u Evropu

LOL 24. avg 202110:25 > 15:111 komentar
Podeli:
Riot Flickr

Nekoliko sati nakon što su internetom procurele glasine oko prebacivanja LoL Svetskog prvenstva iz Kine u Evropu Riot se oglasio sa zvaničnim saopštenjem kojim su ove glasine potvrđene.

Razlog zbog koga je došlo do promene plana nešto više od mesec dana od početka takmičenja je to što je Kina uvela rigorozne mere za ulazak u zemlju zbog čega je došlo do velikih problema prilikom prikupljanja viza za igrače koji treba da nastupaju na turniru.

Svetsko prvenstvo je ove godine trebalo da se održi u nekoliko kineskih gradova kao što su Šangaj, Vuhan i Šendžen. Kina je bila domaćin i prošle godine kada se SP 2020 održalo u LAN-u ali bez prisustva publike, zbog čega je odlučeno da i ove godine dobije priliku da bude organizator pošto se očekivalo da će se do tada stišati epidemija korona virusa što će omogućiti navijačima da gledaju mečeve uživo.

Umesto toga Riot u poslednji čas mora kompletno da menja planove i drži se regije koja je ove godine već ugostila jedan internacionalni turnir, u pitanju je MSI 2021 koji se održao na Islandu.

Podsetimo, Evropa je poslednji put bila domaćin Svetskog prvenstva 2019. godine a zemlje domaćini su bili Nemačka, Francuska i Španija.

U zvaničnoj izjavi se navodi da Riot još uvek nije spreman da otkrije detalje oko nove lokacije/lokacija, ali je napomenuto da su one pažljivo birane kako bi odgovarale većini učesnika.

Komentari

Vaš komentar