Griffin raspustio LoL tim

Podeli:
Riot Flickr

Trostruki vicešampion Južne Koreje se zvanično povukao iz LoL esporta.

Griffin je tokom tri godine igranja u LCK ligi ostavio dubok trag na korejsku esport scenu, ali nažalost po njihove navijače organizacija je doživela veliki krah prošle godine od kog se nisu povratili.

Ekipa se našla u centru pažnje korejske esport javnosti kada su 2018. godine protutnjali kroz CK (korejsku drugu ligu) i bez izgubljenog meča uz perfektan 14-0 skor došli do baraža u kom su savladali MVP za plasman u LCK.

Već u svojoj debitantskoj sezoni postižu ogroman uspeh i stižu na jedan gejm od titule prvaka Koreje, ali je na kraj KT Rolster slavio rezultatom 3-2 u velikom finalu letnje sezone.

U 2019. godini oba puta završavaju grupne delove šampionata kao lideri na tabeli, ali nisu uspeli da dođu do titule iako su dva puta imali zagarantovan prolaz u finale, jer ih je oba puta u tome sprečio SKT T1. Te godine odlaze na Svetsko prvenstvo, gde su zaustavljeni u četvrtfinalu od strane Invictus Gaminga.

Nakon toga dolazi do potpunog raspada ekipe u 2020. prolećnoj sezoni koju završavaju na poslednjem mestu tabele, a u baražu za opstanak u prvoj ligi gube od SANDBOX Gaminga.

Svoju poslednju sezonu završavaju zauzimanjem tek pete pozicije u CK ligi, a kada nisu objavljeni u spisku učesnika franšizirane LCK lige bilo je jasno da je to ujedno i najverovatnije kraj njihovog takmičenja u LoL esportu.

Komentari

Vaš komentar