Heretics savladao BDS i doneo Španiji EU Masters titulu

Podeli:
Heretics
Heretics

Španski šampion i budući učesnik LEC-a Heretics je uspeo da spreči Team BDS akademiju da napravi potpuni preokret i sa 3-2 ukupnim skorom dođu do pobede u velikom finalu 2022 letnjeg EU Mastersa.

Heretics je tokom celokupnog toka plejofa pokazao odličnu igru, savladavši jednog od glavnih favorita turnira Unicorns of Love u četvrtfinalu, a potom i francuskog prvaka LDLC u polufinalu, da bi zakazali susret sa BDS akademijom koja je na putu do finala dva put slavila u LFL derbijima, pobedama protiv Vitality akademije i GameWard.

Veliko finale je započelo partijom koja je bila ujednačena u prvih 20 minuta igre, sve dok Heretics nisu napravili predivan plej kod Barona nakon čega preuzimaju kontrolu nad partijom. Samo tri minuta kasnije prave ace na midu, a potom preko topa dolaze do 1-0 prednosti.

U drugoj partiji Heretics brzo dolazi u vođstvo, ali BDS uspeva da se povrati i sustigne ih u resursima. Jedna krađa Barona vraća prednost u ruke španske ekipe, ali se BDS nije predavao. Nakon što su oba tima uzela po tri zmaja očekivalo se da će borba za Dragon Soul odlučiti pobednika, ali Heretics uspevaju da pronađu pobedu na isteku 40 minuta igre i dođu na gejm do titule.

Team BDS se nije predavao ni nakon drugog poraza, u trećoj partiji mnogo bolje kontrolišu objektive od protivnika i sa Dragon Soul buffom i Baronom nakon pola sata igre uspevaju da smanje zaostatak na 1-2. Timovi su vodili žestoku borbu i u četvrtoj partiji, a Team BDS uspeva da uzme Barona u 25. minutu sa kojim pritiskaju Heretics na botu, pronalaze dva ključna killa na protivničkim carry herojima i iznenada dolaze do velikog izjednačenja.

Da je večerašnje finale ispunilo sva očekivanja videli smo i u petoj partiji gde su oba tima dala sve od sebe do samog kraja. BDS je bolje otvorio objektive i uzimaju prva tri zmaja, ali su Heretics vodili u kulama i goldu što ih je držalo u partiji. Heretics uspeva da sa Baronom kontroliše mapu i spreči BDS da uzmu Dragon Soul u naredna tri pokušaja, ali BDS njih sprečava da sa daljim Baronima dodatno naprave pritisak i brzo završe partiju.

Koliko je meč bio taktički igran i koliko ekipe nisu htele ništa da rizikuju sa naglim potezima najbolje opisuje slika da smo nakon 38 minuta videli ukupno samo 10 killova, po pet na obe strane. Heretics konačno uspeva da slomi BDS i sa Baronom u 38. minutu sruše im bazu preko top lejna, spreče da Dragon Soul potencijalno prelomi meč i dođu do velike titule za LVP, stavivši tačku na dominaciju francuskih timova na EU Mastersu.

Komentari

Vaš komentar