Istorijski uspeh – Australija po prvi put u glavnoj fazi MSI

LOL 10. maj 202111:44 > 11:47
Podeli:
Pentanet
Pentanet

Australijska ekipa Pentanet.GG je uspela da savlada ruskog prvaka Unicorns of Love u tajbrejku za drugo mesto grupe A čime su postali prvi tim ikada iz ove regije koji se plasirao u glavnu fazu LoL internacionalnog takmičenja.

Iako je australijska LoL scena prošle godine doživela težak udarac kada je Riot ugasio zvaničku australijsku LoL ligu čije je igrače pripojio NA regiji, Pentanet.GG je doneo tračak nade navijačima neočekivanim uspehom na MSI 2021.

Podsetimo, iako je OPL ugašen, ESL je organizovao LCO (League of Legends Circuit Oceania) kako bi omogućio Australiji da i dalje ima predstavnika na internacionalnim takmičenjima. Pentanet.GG je uspeo da trijumfuje u prvom izdanju ovog turnrira, a kako su igrači i sami izjavili u pobedničkom intervjuu na MSI, za takmičenje su morali da se spremaju isključivo igrajući solo Q pošto su isuviše udaljeni da bi testirali sa timovima iz jačih liga.

Ali uz sve neprilike koje su zadesile Australiju i Pentanet.GG na kraju su imali sreće u vidu toga da su izvučeni u grupu sa samo tri tima, nakon što je vijetnamski predstavnik GAM morao da otkaže učešće sa MSI 2021 zbog oštrih zakona u vezi putovanja tokom epidemije korona virusa u Vijetnamu.

I pored toga niko nije očekivao da će Pentanet.GG uspeti da izađe na kraj sa Unicorns of Love, predstavnikom jedne od najuspešnijih Wildcard regija u istoriji internacionlnih turnira.

Ali ispostavilo se da su igrači Pentanet.GG-a efikasniji nego što se očekivalo, uspevali su da nauče iz svojih grešaka u porazima protiv UoL-a i potom ih pobede u revanšu. Na kraju grupe A kineski prvak Royal Never Give Up je suvereno vladao sa 8-0 skorom, dok su se Pentanet.GG i Unicorns of Love našli na deobi druge pozicije sa 2-6 skorom.

Tajbrejker je odlučivao ko će proći dalje, a u njemu je Pentanet.GG došao do ubedljive 21-10 pobede. Posebno se istakao jungler Jackson „Pabu“ Pavone koji je odigrao 5-1-9 na Karthusu i koji je iznenadio publiku igrajući čak osam različitih heroja u devet partija svog tima. Sa druge strane Kiril „AHaHaCiK“ Skvortsov je bio nevidljiv na 0-5-3 Kha’Zixu kog je bio primoran da igra nakon što je Pentanet.GG banovao nekoliko bitnih jungle pikova.

Danas je na programu rasplet grupe B koju predvodi MAD Lions sa maksimalnim učinkom, dok za sada drugo mesto drži PSG Talon sa pobedom više od paiN Gaminga. Na dnu tabele se nalaze Istanbul Wildcats koji čak i ako pobede sve preostale mečeve mogu do plejofa samo ukoliko im preostali rezultati budu išli na ruku.

Komentari

Vaš komentar