Izvučene grupe EU Mastersa

LOL 20. avg. 202111:17
Podeli:
EU Masters 2021
EU Masters

Šampion Esports Balkan Lige, Zero Tenacity, će se takmičiti u grupi C gde se nalaze još i Fnatic Rising, BIG i Illuminar Gaming.

Odmah nakon okončanja baraža plejin faze EU Mastersa u kom nije bilo iznenađeanja otkriven je raspored grupa glavne faze takmičenja.

Podsetimo u baražu su dalje prošli Fnatic Rising koji je savladao White Dragons, Movistar Riders koji je bio bolji od Team Phantasma, AGO Rogue koji je pobedio Outplayed, dok je mousesports savladao ekipu SINNERS.

Grupa A: Misfits Premier, UCAM Esports Club, Anorthosis Famagusta Esports, Misfits Premier

Grupa B: PDW, Penta 1860, Tricked Esports, Movistar Riders

Grupa C: BIG, Illuminar Gaming, Zero Tenacity, Fnatic Rising

Grupa D: Vodafone Giants, Karmine Corp, Macko Esports, mousesports

Ovo izdanje EU Mastersa nam donosi možda i najjaču grupnu fazu do sada, prvenstveno zahvaljući tome što u plejin baražu nije bilo iznenađenja. Grupe su poprilično ravnomerno raspoređene što znači da će timovi koji nisu iz najjačih regionalnih liga morati da savladaju po dve favorizovane ekipe kako bi prošli dalje.

Kada je reč o grupi C koje najviše zanima naše navijače u njoj se nalazi nekoliko izuzetno poznatih imena. Akademija Fnatica – Fnatic Rising, je prošle sezone ispala u baražu kada su naleteli na G2 akademiju, a u prethodnim sezonama su znali da dođu i do top 8 i to u prolećnom izdanju turnira prošle godine kada su iza sebe u grupi ostavili upravo tadašanjeg EBL šampiona Energypot Wizards.

Illuminar Gaming se za sada dva puta takmičio na EU Mastersu ali do sada nijednom nisu uspeli da prođu grupnu fazu. Ono po čemu se Illuminar ove sezone proslavio je činjenica da su u plejofu poljske lige savladali velikane K1CK i AGO Rogue pre nego što ih je u velikom finalu konačno zaustavio PDW i to tek u petoj odlučujućoj partiji.

Komentari

Vaš komentar