Izvučene grupe za LoL Svetsko prvenstvo 2021

LOL 23. sep 202120:531 komentar
Podeli:
Riot Flickr

Riot je predstavio raspored grupa za plejin i glavnu fazu predstojećeg League of Legends prvenstva sveta, a čast da izvuče grupe je imao jungler G2 Esportsa Marcin "Jankos" Jankowski.

Pravilo da timovi iz istih liga ne mogu biti zajedno u grupi nije ostavilo mnogo prostora za različite kombinacije, kada se uzme u obzir da Kina i Koreja imaju minimum tri, a najverovatnije i četiri predstavnika u grupnoj fazi.

Kao i do sada u svaku grupu su izvučena po tri tima, a četvrto mesto će upotpuniti četiri ekipe koje dođu iz plejin faze.

Grupa A nas najviše podseća na B grupu prošlogodišnjeg šampionata u kom je Rogue igrao zajedno sa dva glavna favorita turnira. Tada su to bili DAMWON (sada DWG KIA) i JD Gaming, a na kraju je DAMWON i osvojio šampionat, a ove godine to su DWG KIA i FunPlus Phoenix, šampion iz 2019. godine.

Grupu B predvodi prvak Kine EDward Gaming, a uz njih je tu i najtrofejniji tim svih vremena, (SKT) T1, kao i LCS šampion 100 Thieves koji će imati izuzetno težak zadatak da upiše bodove protiv ovako jakih protivnika.

Grupa C za sada izgleda najizbalansiranija, a u njoj se nalaze Royal Never Give Up, Fnatic i PSG Talon. Kada se uzme u obzir da je ovo jedina grupa bez korejske ekipe, možemo pretpostaviti da će je upotpuniti Hanwha Life Esports, ukoliko ne dođe do velikog iznenađenja u plejinu.

U grupi D glavnu reč bi trebali da vode MAD Lions i Gen.G, ovo je grupa u koju će najverovatnije doći LNG Esports – četvrti predstavnik Kine, a tu je i Team Liquid koji je i prošle godine pokazao da umeju da iznenade u Bo1 mečevima.

Još jednom, raspored grupa u glavnoj fazi turnira (u zagradi su timovi koji bi trebali da kompletiraju grupu nakon plejina, ukoliko u njemu ne dođe do iznenađenja):

Grupa A: DWG KIA, FunPlus Phoenix, Rogue, (Cloud9)
Grupa B: EDward Gaming, T1, 100 Thieves, (Wildcard tim)
Grupa C: Royal Never Give Up, Fnatic, PSG Talon, (Hanwha Life Esports)
Grupa D: MAD Lions, Gen.G, Team Liquid, (LNG Esports)

Raspored plejin grupa:

Grupa A: Hanwha Life Esports, Infinity Esports, LNG Esports, PEACE, RED Candis
Grupa B: Beyond Gaming, Cloud9, DetonatioN Focus Me, Galatasaray Esports, Unicorns of Love

Komentari

Vaš komentar