Izvučene grupe za plejin fazu EU Mastersa

LOL 12. avg. 202119:33 > 19:42
Podeli:
EUM summer
EU Masters grupe plejin

Četiri dana pred početak EU Mastersa konačno smo dobili raspored grupa plejin faze takmičenja, koja ni ovoga puta nije imala sistem nosioca zbog čega još jednom imamo grupu smrti u kojoj će se takmičiti glavni favoriti za prolaz dalje.

Iščekivanju rasporeda grupa prvog dela EU Mastersa u kom ćemo gledati i Crvenu zvezdu je konačno došao kraj, ali ne bez nove drame. Riot je nastavio da bude tvrdoglav u svojoj odluci da ne postavi nosioce pre žreba što je još jednom dovelo do potpuno nebalansiranih grupa.

Srećom po crveno-bele oni su izbegli najteže rivale i igraće u grupi C protiv ekipa SINNERS, aNc Outplayed i Karma Clan.

Od rivala u grupi C domaćim navijačima je zasigurno najpoznatiji italijanski sastav Outplayed za koji nastupaju bivši EBL igrači Aleksandar „PatkicaA“ Stefanović, Dušan „Lotus“ Nedeljković i Sven „Dehaste“ Vidović.

Pored njih tu su još i prvak Portugala Karma Clan, kao i drugoplasirana ekipa iz češke lige SINNERS.

U grupi B kao jasni favoriti se izdvajaju akademija Fnatica i Movistar Riders, dok je grupa A otvorena i nema jasnih favorita.

Grupa D je platila ceh toga što u grupi A nema jakih timova zbog čega će češki prvak eSuba morati da se u njoj bori protiv dve LEC akademije Vitality.bee i AGO Rogue, kao i protiv izuzetno nezgodnog nemačkog sastava mousesports koji je dva puta za redom igrao u polufinalu EU Mastersa.

Grupni mečevi plejin faze su na programu u ponedeljak i utorak 16. i 17. avgusta, dok se baraž igra dan kasnije. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu u baraž gde će se boriti za finalna četiri slota u glavnoj fazi turnira.

Komentari

Vaš komentar