Izvučene grupe za plejin fazu EU Mastersa

LOL 26. mar. 202114:03
Podeli:
EU Masters 2021
EU Masters

Riot je otkrio grupe za prvi deo predstojećeg EU Mastersa, a drugoplasirani tim iz Esports Balkan Lige će se boriti u okviru grupe B protiv rivala iz Portugala, Belgije i Grčke.

Plejin faza 2021 prolećnog EU Mastersa je na programu već od ponedeljka 29. marta, a u njoj ćemo gledati i tim koji izgubi u velikom finalu Esports Balkan Lige koje je zakazano za subotu 17 časova. Svi ostali učesnici plejina su već poznati, tako da je Riot izvukao grupe, a evo i konačnog rasporeda:

Grupa A: FC Schalke 04 Evolution, eSuba, Method2Madness, Mkers
Grupa B: EBL #2, For The Win Esports, KV Mechelen Esports, Gamespace MCE
Grupa C: Fnatic Rising, Vitality.Bee, Goskilla, SINNERS Esports
Grupa D: G2 Arctic, Illuminar Gaming, PSV Esports, White Dragons

Po rasporedu grupa možemo videti da je žreb bio vrlo povoljan za naše timove. Većina najjačih ekipa je svrstana u grupe C i D koje se međusobno ukrštaju, što znači da između timova kao što su Fnatic Rising, Vitality.Bee, G2 Arctic i Illuminar Gaming samo dve ekipe će proći dalje.

Naš predstavnik će se boriti protiv drugoplasirane ekipe iz Grčkog šampionata, Gamespace MCE, prvaka Belgije KVM Esportsa i vicešampiona Portugala FTW-a. Ukoliko bi u teoriji EBL predstavnik uspeo da izbori prvo mesto u grupi B, u baražu bi išao na drugoplasirani tim iz grupe A, u kojoj sem Schalke 04 akademije nema toliko jakih imena, pa bi prema tome bili u odličnoj prilici da prođu u glavnu fazu takmičenja.

Naravno ovo je sve u domenu teorije, ostaje da vidimo kako će se preostale ekipe pripremiti, ali nema sumnje da je ovo makar na papiru jedna od sezona u kojoj Balkan ima najveće šanse da se sa dva predstavnika pojavi u glavnoj grupnoj fazi EU Mastersa.

Komentari

Vaš komentar