Jiizuke i Svenskeren bez timova naredne sezone

Podeli:
Riot Flickr

Dva popularna LoL igrača koja su prošle sezone nastupala za Evil Geniuses neće igrati na startu 2022. godine.

Dennis „Svenskeren“ Johnsen i Daniele „Jiizuke“ di Mauro nisu uspeli da pronađu mesto u nekom od LCS timova zbog čega će propustiti start 2022 prolećne sezone. Oba igrača su tokom prošle godine nastupali za EG koji je završio na visokom trećem mestu sa 28-17 skorom nakon grupne faze lige, da bi potom u plejofu morali da se zadovolje top 6 finišem nakon ubedljivog 3-0 poraza od Cloud9.

Evil Geniuses je za narednu godinu u džunglu doveo veliko pojačanje iz Evrope u vidu Kacpera „Inspired“ Slome koji dolazi iz ekipe Rogue, dok će na midu igrati Joseph „jojopyun“ Joon Pyun, igrač EG akademije u koga organizacija ulaže ogromne nade.

Svenskeren ja teško podneo što će po prvi put od 2016. godine propustiti sezonu u LCS ligi, nakon što je po dve godine igrao za Team SoloMid, Cloud9 i konačno Evil Geniuses.

Danac je spreman da se vrati igranju u Evropi i trenutno se nalaze u svojoj domovini odakle će čekati ponude iz Amerike, pošto je podsetimo prihvatio NA rezidenciju i ako bi ponovo zaigrao u LEC ligi računao bi se kao strani igrač.

Jiizuke se pridružio zajednici ogorčenih mid lejnera koji su čini se ostali najkraćih rukava tokom prelaznog perioda. On je nazvao ceo prelazni period „clownfiesta“, ali je rekao da ne odustaje i da će igrati iz Evrope i Koreje kako bi ostao u formi u nadi da se tokom prolećne ili letnje sezone oslobodi mesto za njega u nekom timu koji mu bude odgovarao.

Komentari

Vaš komentar