Karmine Corp doneo Francuskoj treću EU Masters titulu

Podeli:
KC
Karmine Corp

Glavni favorit 2021 prolećnog EU Mastersa Karmine Corp je uspeo da dođe do titule u svojoj debitantskoj sezoni u takmičenju savladavši šampiona Engleske BT Excel 3-1 u velikom finalu.

Od kako su se prošle sezone pojavili na francuskoj LoL esport sceni, Karmine Corp ne prestaje da privlači ogromno interesovanje koje je na sreću po njihove navijače ispraćeno dobrim rezultatima. Nakon što su osvojili francusku LFL ligu Karmine Corp je nastavio sa nizanjem uspeha i odneo pehar na EU Mastersu.

Ovo je treći put za redom da jedan tim iz francuske osvaja prolećni EU Masters, a ako igrači Karmine Corp-a ostanu na okupu, pitanje je da li će iko moći da ih zaustavi u pohodu na letnju titulu.

Njihovi mečevi su konstantno obarali rekorde gledanosti EU Mastersa, da bi na kraju samo finale pratilo preko 377.000 istovremenih gledalaca što je nadmašilo sva očekivanja. Karmine Corp je za manje od godinu dana prešao po popularnosti mnoge LEC timove, što je podiglo veliku prašinu i izazvalo mnoštvo diskusija u vezi toga da li i koliko se timovi u elitnoj evropskoj LoL ligi trude da izgrade fan bazu, i koliko je štetan sistem franšize kojim je sprečeno da novi timovi ulaze u takmičenje.

Podsetimo, Karmine Corp je protutnjao kroz grupnu fazu EU Mastersa sa 6-0 skorom, da bi prvi poraz doživeli od EBL šampiona ŠAIM SE SuppUp u četvrtfinalu, ali i pored poraza u prvoj partiji uspeli su da spreče iznenađenje i preokrenu rezultat u nastavku.

U polufinalu je pao prvak Španije UCAM Esports Club, dok je BT Excel do finala došao pobedom protiv mousesportsa.

BT Excel je uspeo da zada prvi udarac u finalu, ali je Karmine Corp uspeo da prelomi sve tri naredne partije u svoju korist zahvaljući kako dobroj timskoj igri, tako i velikom individualnom kvalitetu koji su igrači demonstrirali, pogotovo francuski mid lejner Lucas „Saken“ Fayard koji je svojom igrom zasigurno zaslužio povratak u LEC.

Ovom pobedom KC-a Francuska je postala najuspešnija regija na EU Mastersu sa tri titule, jednom više od Španije koja je osvojila prva dva izdanja takmičenja, dok su po jednom trofej dizale Nemačka i Poljska.

 

Komentari

Vaš komentar