LEC: MAD Lions na vrhu, Vitality stigao Rogue

Podeli:
Perkz
Perkz

U šestoj nedelji LEC lige najviše su se istakli lider tabele MAD Lions koji je dodatno učvrstio prvu poziciju i Vitality koji se od sredine tabele dokopao deobe druge pozicije, iskoristivši slabu formu ekipe Rogue.

MAD Lionsi imaju zaista čudne dve godine iza sebe. Od duple titule, do toga da su u prošloj sezoni propustili plejof, do ponovo sjajne igre. Ispostavilo se da je promena na mid lejnu bila krucijalan faktor u uspehu MAD Lionsa, a tim već neko vreme funkcioniše odlično kao celina, što su ovoga puta dokazali pobedama protiv dva potencijalna rivala za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. a to su Fnatic i Excel.

Fnatic je niz od pet poraza među kojima je i poraz protiv MAD Lionsa uspeo da zaustavi tek u meču protiv tima sa dna tabele BDS-a, a njihova slaba igra treba i te kako da zabrine navijače. Čini se kao da ništa trenutno ne funkcioniše u redovima Fnatica kako treba i biće potrebno čudo da ih spase u nastavku sezone.

Uz Lavove trenutno u najboljoj formi je Vitality. Luka „Perkz“ Perković ponovo igra na zavidnom nivou, tim zapravo igra kao celina i donose odlične odluke tokom mečeva, a pobede nižu iako im raspored ove nedelje bio naklonjen već su imali dva teška meča protiv Excela i G2.

U derbiju 13. kola su uništili G2 rezultatom 22-3 u killovima, a aktuelni šampion Evrope izgleda kao da uopšte ne može da se snađe u trenutnoj meti. G2 igra izuzetno slabo u ranoj fazi partije, što svi bolji timovi umeju da iskoriste. Perkz je u ovom meču odigrao 10-0-7 Ahri na midu, i ako ovako nastavi do kraja sezone vrlo lako može da se dokopa titule MVP igrača lige.

Verovatno najveće iznenađenje u prošloj nedelji su dva poraza ekipe Rogue i to protiv Misfitsa i Astralisa. Rogue je po ko zna koji put jako otvorio sezonu, ali kako se primiče kraju opadaju u formi, ovoga puta i pre samog plejofa. I pored slabih partija ne treba zaboraviti da je Rogue jedan od glavnih kandidata za odlazak na SP 2022, ali moraju ispraviti greške koje su postale veoma vidljive, a koje će ih skupo koštati u plejofu.

Excel je i pored dva poraza zadržao visoku četvrtu poziciju koju doduše dele sa ekipama G2 i Misfits. Odmah ispod crte za plejof se nalaze Astralis i Fnatic sa pobedom manje od timova koji su ispred njih.

LEC tabela nakon 13. kola:

1. MAD Lions 10-3

2. Rogue 8-5

2. Team Vitality 8-5

4. Excel 7-6

4. G2 Esports 7-6

4. Misfits Gaming 7-6

7. Astralis 6-7

7. Fnatic 6-7

9. SK Gaming 5-8

10. Team BDS 1-12

Komentari

Vaš komentar