LEC: Misfits jedina neporažena ekipa nakon prve nedelje

LOL 16. jun. 202112:101 komentar
Podeli:
Misfits
Misfits

Prva nedelja LEC lige je ispunila očekivanja navijača, uživali smo u zanimljivim i kvalitetnim mečevima najboljih LoL timova Evrope, a kada se prašina slegla samo jedan tim je preostao sa maksimalnim 3-0 učinkom, u pitanju je pomalo neočekivano sastav Misfits.

Znalo se da će jedan od tri glavna favorita lige (MAD Lions, G2 Esports, Rogue) startovati sa porazom nakon što je otkriveno da se Lavovi i G2 sastaju u derbiju prvog kola LEC-a. Ovaj, ujedno i najveći derbi prve nedelje, je pripao ekipi G2 i tada se činilo da ih ništa neće sprečiti da završe 3-0 prvu nedelju, ali su već u drugom kolu doživeli hladan tuš u vidu poraza od Schalke 04 Esportsa.

Kada je reč o ekipi Rogue ona se saplela na samom kraju, u poslednjem meču trećeg kola koji su izgubili od Fnatica. Ovaj rezultat još više začuđuje kada se uzme u obzir da je Fnatic izgubio oba meča u prethodnim danima prvenstveno „zahvaljući“ slabim partijama koje je Bwipo pružio u džungli.

Ispostaviće se da je upravo on igrao ključnu ulogu u trećem kolu za Fnatic, jer je potpuno nadigrao svog rivala. Inspired je imao izuzetno lošu partiju kao Rumble, dok je Bwipo farmao sa Karthusom i mnogo više doprineo svom timu.

Za razliku od pomenutih timova Misfits je u sva tri meča koja su odigrali izašao kao pobednik. Istina, izbegli su u prva tri kola favorite lige, ali njihovi navijači i te kako mogu biti oduševljeni onim što su njihovi miljenici pokazali u pobedama protiv Fnatica, SK Gaminga i Vitality. Posebno se istakao mladi mid lejner Vetheo koji je dva puta igrao Akali i jednom Viktora, a prvu nedelju lige je završio kao KDA lider sa ukupnim skorom 18.5, čak 5.5 više od drugoplasiranog Rekklesa.

Misfits je poslednji put igrao u plejofu u 2020 prolećnoj sezoni, ali ako ovako nastave velike su šanse da će se konačno ponovo pojaviti u drugoj fazi lige.

Pored ekipa Misfits, G2, Rogue i MAD Lions jedini tim koji je ostvario pozitivan učinak u prvoj nedelji je Astralis. Ekipa od koje se očekuje da završi sezonu na dnu tabele je iskoristila povoljan raspored i savladala dva bez dileme trenutno najslabija tima u ligi – Excel i SK Gaming, što im je omogućilo dobar start i rasterećeniji nastavak sezone.

Od timova iz donjeg dela tabele najviše je razočarao SK Gaming koji ne samo da je izgubio sva tri meča, već u njima nije ništa pokazao i jedina svetla tačka ekipe je bio twohoyrz koji je u ekipu uleteo kao izmena iz SK akademije. I pored toga ostatak tima je probao da zamaskira svoju lošu igru odsustvom startnog mid lejnera, što su navijači izuzetno negativno dočekali.

Jasno je da trener ekipe Jesiz koji sada igra i kao support nije na nivou jednog ovakvog elitnog takmičenja, kao i da se Treatz ne snalazi u džungli i SK će morati mnogo toga da promeni ako u nastavku sezone žele da dođu u situaciju da se bore za plejof.

Komentari

Vaš komentar