Legendarni top lejner Smeb završio igračku karijeru

Podeli:
ROX Smeb
ROX Smeb

Song "Smeb" Kyungho je jutros saopštio navijačima da je stavio tačku na svoju bogatu karijeru LoL esporiste.

Malo je LoL igrača iz Koreje koji su stekli toliku slavu i popularnost a da nisu igrali za SKT T1. U periodu kada je SKT T1 najviše dominirao korejskom i svetskom scenom, jedan tim im je bio najveći rival, a to je upravo Smebov KOO/ROX Tigers.

Iako je na čelu Tigrova uzeo „samo“ jednu titulu LCK prvaka, Smeb je bio heroj svih onih koji su navijali za autsajdere i koji su želeli da vide kako to izgleda pobediti moćni SKT. Karijera ovog slavnog top lejnera je počela 2013. godine u ekipi Incredible Miracle, a vrhunac karijere dostiže 2016. godine kada je proglašen za MVP igrača obe sezone LCK lige, kada osvaja letnji split i konačno podiže svoj prvi veliki trofej i kada na Svetskom prvenstvu stiže do polufinala i učestvuje u sada već famoznom duelu protiv SKT, po mnogima najboljem LoL meču u istoriji ovog esporta.

Nažalost taman kada je izgledalo da je pred nama rivalitet koji će dugo trajati ROX Tigers se rsapada, a Smeb nastavlja karijeru u ekipi KT Rolster gde je i ostao sve do samog kraja. Njegov uspeh se tu nije zaustavio, pomaže KT-u da u letnjoj sezoni 2018. godine dođe do titule, ali uspeh na Svetskom prvenstvu nisu uspeli da ponove i gube u četvrtfinalu rezultatom 2-3 od budućeg šampiona Invictus Gaminga.

Kada se sve sabere, Smeb je možda i najbolji igrač ikada koji nije uspeo da podigne trofej prvaka sveta, i ne sumnjamo da je to nešto za čim će zauvek žaliti, ali i pored tvoga u svom oproštaju od navijača on se fokusirao na lepe uspomene i ogromnu podršku koju je oduvek dobijao. Za kraj, napomenuo je da ne odustaje od LoL-a i da će se sada fokusirati na strimovanje, što je na neki način uteha za sve one koji još uvek žele da ga gledaju kako igra, makar i van kompetitivnih mečeva.

Smeb je ujedno i četvrti igrač ROX Tigersa koji se povukao i sada je od slavne petorke kao aktivan igrač preostao jedino Han „Peanut“ Wangho, najmlađi igrač tima, na kom je da ponosno nosi plamen Tigrova i ne dozvoli da se ugasi sećanje na jedan od najvećih LoL timova svih vremena.

Komentari

Vaš komentar