LoL Svetsko prvenstvo 2022 plejin – pregled grupe B

Podeli:
MAD Lions
MAD Lions

Grupa smrti, odnosno teža od dve grupe plejin faze šampionata, grupa B na SP 2022 nam bez sumnje donosi pregršt uzbuđenja od starta turnira.

Royal Never Give Up, DRX, MAD Lions, Saigon Buffalo. Kada čujete ova četiri imena, zasigurno ne bi pomislili da je u pitanju spisak ekipa koje će se boriti međusobno već u plejinu Svetskog prvenstva. Ali povećan broj slotova za LPL, LCK i LEC je doveo do toga da u grupnoj fazi plejina imamo veću konkurenciju nego ikada, a minimum jedan od ovih timova zasigurno neće proći u nastavak takmičenja.

Grupu predvodi Royal Never Give Up. Kineska supersila koja je aktuelni MSI šampion definitivno nije tim koji očekujete da vidite u plejinu, ali je strahovito jaka LPL liga ponovo zakuvala stvari i RNG uspeva da se dokopa tek četvrtog slota u svojoj regiji. Nakon osvojenje prolećne titule i dobrog starta u grupnoj fazi letnjeg šampionata RNG je izbačen od strane EDward Gaminga u plejofu, da bi potom do Svetskog prvenstva došli tek nakon duge borbe protiv LNG Esportsa koje su savladali u petoj odlučujućoj partiji baraža.

Malo je reći da je RNG apsolutni favorit za prvo mesto u B grupi, a kada se podsetite njihovog sastava biće vam i jasno zašto.

Top lane: Chen „Breathe“ Chen
Jungle: Yan „Wei“ Yangwei
Mid lane: Li „Xiaohu“ Yuanhao
ADC: Chen „GALA“ Wei

Support: Shi „Ming“ Senming

DRX je korejska ekipa za koju igra slavni ADC Kim „Deft“ Hyukkyu i zajedno sa Cho „BeryL“ Geonheeom čini jedan od najjačih, ako ne i najjači bot lejn plejina. DRX se propisno namučio tokom letnje sezone, zauzeli su šesto mesto u ligi, ali su u baražu za plasman na SP 2022 odigrali dobro kada je bilo najpotrebnije i u dva spektakularna meča uspevaju da istraju i slave 3-2 protiv KT Rolstera i Liiv Sandboxa. DRX je jedna od najvećih enigmi celog turnira, teško je zaključiti kako će proći, jer mnogo zavisi od toga kakvo će lice pokazati, da li ono iz grupne faze i plejofa, ili iz baraža za Svetsko prvenstvo.

Top lane: Hwang „Kingen“ Seonghoon
Jungle: Hong „Pyosik“ Changhyeon

Mid lane: Kim „Zeka“ Geonwoo
ADC: Kim „Deft“ Hyukkyu
Support: Cho „BeryL“ Geonhee

Miljenici domaće publike MAD Lions su veliko razočaranje Evrope kada je reč o letnjoj LEC sezoni. Tim koji je osvojio četiri od pet mesta u idealnoj petorci lige je potpuno podbacio u plejofu i samo zahvaljući činjenici da je Evropa dobila četvrti slot umesto Rusije oni igraju na Svetskom prvenstvu. Ovo im je idealna prilika da se iskupe i dokažu da mogu mnogo više od onog što smo do sada videli od njih tokom letnje sezone.

Top lane: Irfan „Armut“ Berk Tukek
Jungle: Javier „Elyoya“ Prades Batalla
Mid lane: Yasin „Nisqy“ Dincer
ADC: William „UNFORGIVEN“ Nieminen

Support: Norman „Kaiser“ Kaiser

Saigon Buffalo su na neki način veterani Vijetnama kada je reč o internacionalnim turnirima. Iako su dve sezone za redom vicešampioni lige oni su igrali na MSI 2022, pošto je tadašnji (i aktuelni) prvak GAM Esports bio sprečen da doputuje na turnir zbog problema sa vizom. Saigon Buffalo su doživeli ubedljiv 0-3 poraz protiv GAM-a u finalu letnje sezone, a ono što je važno napomenuti je da igraju bez promena u timu u odnosu na MSI.

Top lane: Lam „Hasmed“ Huynh Gia Hyu
Jungle: Tran „BeanJ“ Van Chinh

Mid lane: Bul „Froggy“ Van Minh Hai
ADC: Nguyen „Shogun“ Van Huy
Support: Đinh „Taki“ Anh Tai

Istanbul Wildcats su odbranili titulu prvaka Turske i sa identičnom petorkom sa kojom su igrali prethodna dva MSI turnira dolaze na Svetsko prvenstvo. Na prethodna dva internacionalna turnira na koja su igrali su ostvarili po samo jednu pobedu u šest mečeva, zbog čega ne čudi da ih generalno ne svrstavaju u kandidata za prolaz dalje iz ove grupe.

Top lane: Soner „StarScreen“ Kaya
Jungle: Hakan „Ferret“ Mert Cakmak
Mid lane: Tolga „Serin“ Olmez
ADC: Anil „HolyPhoenix“ Isik

Support: Berk „Farfetch“ Badur

Argentinska esport organizacija Isurus Gaming sačinjena od igrača iz Meksika i Južne Koreje je aktueln šampion LLA lige i predstavljaće južni deo američkog kontinenta na Svetskom prvenstvu.

Top lane: Kang „ADD“ Geonmo
Jungle: Jesus Alberto „Grell“ Loya Trujillo

Mid lane: Edgar Ali „Seiya“ Bracamonteus Munguia
ADC: Omar „Gavotto“ Andre Gavotto
Support: Son „Jelly“ Hogyeong

Svetsko prvenstvo 2022 počinje večeras od 22 časova uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu i Fortuna Esports Jutjubu.

Komentari

Vaš komentar