MAD Lions i Fnatic ostvarili po dve pobede na startu SP 2022

Podeli:
LoL SP 2022
MAD Lions - Isurus

Evropski predstavnici u plejin fazi LoL Svetskog prvenstva 2022 su ostvarili maksimalni učinak sa četiri pobede ukupno prvog dana turnira.

MAD Lions je imao čast da otvori prvi deo šampionata sveta čija se faza održava u Meksiku. I pored brojnih tehničkih poteškoća timovi su prikazali dobru igru, a Lavovi nakon skoro 40 minuta igre uspevaju da savladaju Isurus u svom debiju. MAD Lions je vrlo brzo poveo, ali su sa par sitnih grešaka dozvolili protivnicima da se vrate u meč, samo da bi kasnije Isurus bio taj koji je greškama omogućio LEC ekipi da dođe do pobede.

U meču koji je potom usledio i koji je trebao da bude jedan od dva derbija prvog dana, Fnatic je glatko savladao Evil Geniuses 10-2. Ovo je bio sedmi uzastopni poraz EG-a ove godine protiv evropskih timova, i ako nastave sa ovakvom igrom teško da će Amerika imati trećeg predstavnika u glavnoj grupnoj fazi takmičenja.

Brazilski prvak LOUD se propisno obrukao u svom debiju na Svetskom prvenstvu, nakon što ih je Beyond Gaming pregazio 21-3 za manje od pola sata igre. Oni su uspeli da poprave utisak u svom drugom meču kada su Brazilci bili ti koji su demolirali rivale, u meču u kom su za samo 23 minuta savladali japanski DetonatioN FocusMe rezultatom 21-5 u killovima.

MAD Lions su svoju drugu pobedu upisali protiv Istanbul Wildcats, u još jednom meču u kom smo videli greške na obe strane tokom trajanja partije. UNF0RGIVEN je imao odličnu 14-1-1 partiju na Kai’si.

Sa druge strane Fnatic je došao do ubedljive druge pobede protiv Chiefs Esportsa, uz pentu Upseta i još jedno odlično izdanje izmene supporta Rhuckza koji je završio svoje učešće na šampionatu bez ijedne smrti uz ukupan 0-0-22 skor.

Prvog dana turnira bodove su upisali i Saigon Buffalo koji su u grupi B pobedili Istanbul Wildcats. Partija će ostati upamćena po tome što je mid lejner vijetnamskog tima Froggy igrao Zaca na midu, a generalni koncenzus navijača je da su vijetnamski timovi svima nedostajali i da je pravo uživanje gledati ih u akciji.

Za kraj prvog dana gledali smo veliki derbi između Royal Never Give Up i DRX, dva glavna kandidata za prvo mesto u grupi B. Iako je RNG kao aktuelni MSI šampion ušao kao veliki favorit u ovaj meč, nakon duge borbe DRX je odneo pobedu zahvaljujući odličnoj igri svojih carry igrača. Zeka je bio veoma uspešan na Akali, dok je Deft imao odličnu partiju na Tristani, zahvaljući delimično i tome što je GALA igrao Nilah, heroja na kom nije uspeo da pokaže previše.

Raspored današnjih mečeva:

22:00 Fnatic – DetonatioN FocusMe

23:00 Evil Geniuses – LOUD
00:00 Saigon Buffalo – Isurus
01:00 DetonatioN FocusMe – Chiefs Esports
02:00 Evil Geniuses – Beyond Gaming

03:00 DRX – Saigon Buffalo
04:00 MAD Lions – Royal Never Give Up
05:00 Istanbul Wildcats – DRX

Komentari

Vaš komentar