MAD Lions je novi LEC šampion

Podeli:
MAD Lions
MAD Lions

MAD Lions je postao četvrti tim u istoriji evropskog LoL šampionata koji je osvojio titulu, nakon što su u velikom finalu uspeli da preokrenu 0-2 rezultat i savladaju Rogue u odlučujućoj petoj partiji.

Prvo finale LEC lige bez G2 i Fnatica nam je donelo neverovatan spektakl koji možda najbolje nagoveštava da je pred nama vreme promena. Nema sumnje da će G2 i Fnatic, a pogotovo G2, dati sve od sebe da isprave greške iz prolećnog šampionata i povrate tron, ali ako Rogue i MAD Lions nastave da ovako igraju pred bivšim šampionima će biti izuzetno težak zadatak.

Oba finalista prolećne sezone su pokazali da im se naporan rad i trud isplatio, demonstrirali su ogromnu veštinu u finalu, a da je reč o vrhunskim ekipama najbolje smo videli u petoj partiji. I pored ogromnog uloga, i pored toga što smo na obe strane imali igrače sa jako malo iskustva u ovakvim mečevima, pa čak i debitante u ligi, timovi su igrali sa velikom dozom samopouzdanja pružajući nam borbe koje su ostavljale bez daha.

Rogue je uspeo da povede 2-0, ali tada na scenu stupa Irfan „Armut“ Berk Tukek sa Wukongom, veliko pojačanje MAD Lionsa koji je možda i obeležio ovu sezonu. Rogue konačno banuje Wukonga u petoj partiji i sada oni istupaju agresivno što im donosi veliku prednost i na momente je izgledalo kao da je jasno ko će biti pobednik.

Ali MAD Lions i pored nedostatka od preko 7.000 golda igra hrabro i traži priliku da napadne Rogue u borbi kod Barona, a upornost im se na kraju isplaćuje, uspevaju da preokrenu tok partije i nakon jedne velike timske borbe u 34. minutu gde uzimaju četiri killa zaleću se u protivnički nexus i u jednom finalnom jurišu dolaze do tog dragocenog pehara koji su pre njih uspeli da podignu još jedino Fnatic, G2 Esports i Alliance.

Komentari

Vaš komentar