MAD Lions savladao G2 u borbi za finale LEC lige

Podeli:
MAD Lions
MAD Lions

MAD Lions su obezbedili svoj prvi plasman u veliko finale LEC lige 3-1 pobedom protiv aktuelnih šampiona G2 Esportsa u finalu pobedničkog baraža.

Lavovi su već jednom napravili senzaciju kada su prošle godine savladali G2 u Bo5 meču, ali to je tada bio potpuno drugi tim. Nakon Svetskog prvenstva 2020 dovode dva nova igrača, Irfana „Armut“ Berk Tukeka na top lejn i Javiera „Elyoya“ Prades Batalla u džunglu, ali novi sastav nije uspeo da se izbori za previše pažnje tokom regularnog dela sezone u kojoj su dominirali G2 Esports i Rogue.

Upravo su ta dva tima MAD Lionsi savladali na putu do finala i to identičnim rezultatom. Prošle nedelje je pao Rogue i već tada je bilo primetno da su MAD Lions razvili impresivni nivo kako timske tako i invididualne igre, ali nekako nismo očekivali da to ponove i protiv najtrofejnijeg tima Evrope.

Prva partija današnjeg meča je jedna od najzanimljivijih koje smo gledali u dosadašnjem toku plejofa. Borba je trajala preko 40 minuta, MAD Lions su na kraju slavili rezultatom 24-17 a ono što je posebno oduševilo je koliko su bili odlučni tokom svih napetih situacija u kojima bi mnogi timovi poklekli pod pritiskom G2 veterana.

U drugoj partiji MAD Lions su potpuno vladali Summoners Riftom. Koliko su bili dominantni najbolje pokazuje to što su uspeli da postignu skoro kill po minutu (26 killova za 29 minuta) i u svakom momentu su znali kada i kako da napadnu G2 i kako da im ne dozvole da se vrate u gejm. G2 je ponovo igrao u interesantnoj postavi u kojoj je Martin „Rekkles“ Larsson ponovo igrao supporta u vidu Karme, dok je Rasmus „Caps“ Winther igrao „super carry“ ulogu ovoga puta sa Lucianom.

Tek u trećoj partiji G2 menja stil igre, Rekkles uzima Kai’Su dok je Caps bio na Orianni. Uspevaju da neutrališu protivniki tim kome su dali samo šest killova za pola sata igre ali ispostavilo se da je ta jedna pobeda bilo sve što su mogli da postignu u ovom meču.

MAD Lions otvara silovito četvrtu partiju praveći razliku na topu i midu, dok su G2 i Rekkles znali da iskoriste Kai’Su protiv Ezreala kome treba vremena da prikupi iteme, što ih je i održalo u ranoj fazi igre. Kako je partija odmicala MAD Lions su uvećavali prednost i približili su se Dragon Soul buffu, a upravo je borba oko četvrtog zmaja i presudila pobednika. MAD Lions uspevaju da naprave ace, dolaze do Dragon Soula i nekoliko minuta kasnije dolaze do treće pobede.

G2 Esports će se u finalu gubitničkog baraža sastati sa pobednikom sutrašnjeg okršaja između ekipa Schalke 04 Esports i Rogue, a ekipa koja trijumfuje u tom duelu će igrati protiv MAD Lionsa u velikom finalu 2021 prolećne sezone LEC lige.

Komentari

Vaš komentar