Mikyx bez tima naredne sezone

Podeli:
Mikyx
Mikyx

Bivši support G2 Esportsa i višestruki šampion LEC lige Mihael "Mikyx" Mehle je izjavio da nije uspeo da pronađe tim za 2022 prolećnu sezonu.

Mikyx koji je proveo u G2 tri godine i za to vreme osvojio četiri titule prvaka Evrope, neće igrati u narednoj sezoni elitnog evropskog LoL takmičenja. On je jedan od tri igrača koje je G2 zamenio nakon loše godine u kojoj se po prvi put nisu plasirali na Svetsko prvenstvo, a prema informacijama G2 je prvobitno tražio milion ipo dolara za njega.

Vremenom je G2 obarao cenu, ali je sve više organizacija popunjavalo timove, da bi prema informaciji koju je vlasnik G2 podelio na Tviteru pre tri nedelje cena bila spuštena na 250.000 evra, ali ni to nije pomoglo da Mikyx nađe tim.

Mikyx je još jedan u nizu od velikih igrača Evrope koji neće igrati na startu naredne godine, usled izmena u sastavima koje su dovele do toga da su organizacije pokušale da prodaju igrače koji su završili na klupi za velike pare, mahom bez uspeha. Čini se kao da će ovo biti važna lekcija prvenstvo za igrače koji će sada morati više da pripaze na to kakve ugovore potpisuje, kako im se u narednim sezonama ne bi ponavljale slične situacije.

Ispostavilo se na kraju da zaista samo nekoliko timova želi da potroši veće svote novca na pojačanja, a da bi svi da prodaju igrače što je skuplje moguće, čime je ponuda znatno premašila potražnju, a ceh su platili igrači koji će morati da se zadovolje strimovanjem u predstojećem periodu.

Komentari

Vaš komentar