MSI: Šampion Japana pobedio Cloud9

C9
C9

Drugi dan MSI 2021 je započeo očekivanim pobedama prvaka Kine Royal Never Give Up protiv PGG i Unicorns of Love. Nakon akcije u grupi A prešlo se na grupu C u kojoj je DWG KIA upisala nove bodove protiv Infinity Esportsa, a onda je usledio ispostaviće se meč dana.

 

Iako se DetonatioN FocusMe nije proslavio u prvom kolu, ovoga puta su odigrali mnogo bolje i to u meču u kom su bili apsolutni autsajderi. Cloud9 je došao na turnir sa velikim očekivanjima i po mnogima su jedan od najboljih NA timova ikada poslatih na neko internacionalno takmičenje, ali to nisu pokazali u dosadašnjem toku takmičenja.

Početak partije je obeležio MVP LCS lige Robert „Blaber“ Huang katastrofalnom igrom koja je skupo koštala Cloud9. DEtonatioN FocusMe je znao da iskoristi greške protivnika i da polako ali sigurno uvećava prednost kako je partija odmicala. Navijači C9 se nisu previše brinuli jer smo na neki način navikli da čak i kad Wildcard ekipe povedu, timovi iz najjačih liga izađu kao pobednici na kraju zahvaljući svojoj nadmoćnosti u timskim borbama.

Ovoga puta to nije bio slučaj i nakon jedne velike timske borbe na isteku pola sata igre LJL šampion ruši protivnički nexus za važne bodove, dok Cloud9 i nakon dva kola ne zna za trijumf na turniru.

Za kraj drugog dana gledali smo grupu B u kojoj je MAD Lions došao do druge pobede i to protiv Istanbul Wildcatsa, dok je PSG Talon uspeo da se oporavi od teškog poraza iz prvog kola i potpuno nadigra paiN Gaming.

Komentari

Vaš komentar