Nedelja iznenađenja u LEC ligi

LOL 18. jul 20229:09 > 9:12
Podeli:
shlatan misfits
misfits

Prva polovina grupne faze LEC-a je završena takmičarskom nedeljom u kojoj smo videli mnoge pobede autsajdera protiv ekipa koje su izgledale skoro pa nedodirljivi na startu šampionata. G2, Fnatic pa čak i Excel nisu uspeli da upišu bodove, što su znali da iskoriste Rogue i MAD Lions da se izbore za vrh tabele.

Od trećeg do osmog mesta timove deli jedna pobeda na polovini sezone, a glavni razlog tome je iznenadna odlična igra timova iz donjeg dela tabele. Naravno u centru pažnje se našao Misfits koji je startovao sezonu sa 0-4 skorom, da bi sada vezali pet pobeda i našli se na deobi trećeg mesta sa još tri ekipe.

Ovakav rasplet polusezone za Misfits posebno čudi kada se uzme u obzir da su u nedelji iza nas igrali sa dva najtrofejnija tima Evrope, G2 i Fnaticom. U pobedi protiv Fnatica, Misfits je uspeo da nagazi Razorka koji je imao očajnu 1-7 partiju sa Viegom, dok su protiv G2 uspeli da se izbore sa zaostatkom i pobede iako su na kraju imali skor 13-18 u killovima.

Pored Misfitsa, poraz G2 je naneo i tim pri dnu tabele SK Gaming. SK nije ništa pokazao u prve tri nedelje lige, ali su sada pružili odlične partije protiv favorita lige G2 i Excela i upisali bodove koji su ih približili trci za plejof.

Excel je izgubio i od Astralisa, ispustivši bodove protiv ekipe za koje se očekivalo da će ih lako savladati nakon svega što su pokazali na startu šampionata. Zbog dobrog starta Excel je sebi mogao da priušti kiks i da ostane u gornjem delu tabele, ali nešto moraju promeniti ako žele da se zaista uključe u trku za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Za razliku od drugih favorita, Rogue se povratio nakon 0-2 starta sezone i sa sedam vezanih pobeda našao usamljen na vrhu tabele. Oni su sada u odličnoj poziciji da u plejof uđu sa prvog mesta, što bi im znatno olakšalo plasman na Svetsko prvenstvo, jer bi ih do njega delila samo jedna pobeda u plejofu.

Uspešnu nedelju je imao i MAD Lions koji je savladao Team BDS i Astralis. Lavovi su sredili boljke iz prošle sezone i sada mnogo bolje i odlučnije izgledaju.

Težak raspored prošle nedelje je imao i Vitality koje je ostvario polovičan učinak protiv Rogue i Fnatica. Vitality nije imao rešenje za Kalistu i generalno bot lejn Rogue u prvom meču, ali su protiv Fnatica odlično taktički odigrali i pokazali potencijal tima koji se očekuje da budu.

LEC tabela nakon devet kola:

1. Rogue 7-2
2. MAD Lions 6-3
3. Excel 5-4

3. Fnatic 5-4
3. Misfits Gaming 5-4
3. Team Vitality 5-4
7. Astralis 4-5

7. G2 Esports 4-5
9. SK Gaming 3-6
10. Team BDS 1-8

 

Komentari

Vaš komentar