Nexus KTRL napušta Esports Balkan Ligu

EBL
EBL

Rumunska esport organizacija je izdala zvanično saopštenje da se povlači iz regionalne balkanske lige i da je njen slot u takmičenju na prodaju.

Nexus KTRL je ekipa nastala spajanjem Nexus Gaminga i KTRL Knights, koja se ako računamo matičnu organizaciju takmičila u Esports Balkan Ligi od prve sezone. Nakon dve sezone ispadaju iz lige, u koju se vraćaju kroz otvorene kvalifikacije u sedmoj sezoni.

U narednih pet sezona Nexus KTRL nije uspeo da ostvari zapaženiji uspeh u takmičenju. Nijednom nisu došli do plejofa, završivši tri puta na šestom mestu, jednom sedmi i jednom peti.

I pored velikog broja LoL fanova u Rumuniji, zemlji iz koje dolazi nekoliko bivših i sadašnjih LEC igrača uključujući i aktuelnog prvaka Evrope, Andrei „Odoamne“ Pascua, Nexus nije uspeo da izgradi veću fan bazu i uspe da zainteresuje rumunske navijače da ih bodre u EBL-u, zbog čega njihova odluka ne čudi.

Pored Nexusa, prema glasinama slot u EBL bi trebalo da proda i Auxesis Esports, koji već ima potencijalnog kupca iz Bosne i Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar