Nuguri stavio tačku na igračku karijeru

Nuguri
Nuguri

Slavni korejski top lejner i bivši prvak sveta Jang "Nuguri" Hawgon je rešio da završi svoju karijeru profesionalnog LoL igrača nakon šest godina igranja.

Nuguri koji je započeo karijeru igrajući za Gaming Star se proslavio kao član ekipe DAMWON sa kojom osvaja Svetsko prvenstvo 2022. On je tada skrenuo veliku pažnju na sebe igrajući na izuzetno visokom nivou, i činilo se tada da će svet dobiti novog top lejn superstara.

Nažalost po njegove navijače sve pada u vodu kada Nuguri naredne godine odlazi u LPL i potpisuje za FunPlus Phoenix gde se nije snašao što je i te kako uticalo na njegovo mentalno stanje, zbog čega je u jednom trenutku želeo i da otkupi svoj ugovor samo da bi se vratio u Koreju.

Sa FPX dva puta za redom postaje vicešampion Kine prošle godine, a nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu 2021 gde je FPX ispao već u grupnoj fazi vraća se u DAMWON, sada DWG KIA. Tokom prolećne sezone nije igrao, ali se pred kraj leta vraća u prvi tim da bi potom odigrao sa ekipom Svetsko prvenstvo 2022 gde je DWG KIA zaustavljena u četvrtfinalu nakon 2-3 poraza protiv Gen.G.

Nuguri ima samo 23. godine, tako da ne bilo preveliko iznenađenje ako ga jednog dana ipak ponovo vidimo u LoL esportu, kao što je bio slučaj sa mnogim igračima koji su se vrlo rano povukli.

Komentari

Vaš komentar