Nukeduck napustio Astralis, MagiFelix produžio ugovor

LOL 17. mar. 202119:17
Podeli:
Riot Flickr

Veteran LoL esporta Erlend "nukeduck" Vatevik Holm je zvanično napustio ekipu Astralis, dok je igrač koji ga je zamenio na mid lejn poziciji Carl Felix "MagiFelix" Bostrom produžio ugovor do kraja godine.

Nukeduck je proveo dve ipo godine igrajući za ekipu Astralis koja je prethodno nastupala kao Origen. Taj period je obeležen usponima i padovima tima koji je u svom debitantskom splitu postao vicešampion Evrope, da bi već naredne sezone završili na tek osmom mestu. Potom je usledila 2020. godine u kojoj su na proleće zauzeli visoku treću poziciju u grupnoj fazi a potom zauzeli četvrto mesto u plejofu, da bi na leto kada su bili jedan od favorita za odlazak na Svetsko prvenstvo doživeli potpuni fijasko i završili na poslednjem mestu tabele.

I pored toga Nukeduck je ostao uz tim na startu 2021 prolećne sezone, ali ga je ubrzo zamenio MagiFelix, koji je prvobitno potpisao ugovor do marta, a nakon zadovoljavajućih partija i odlaska Nukeducka produžio je ugovor i ostaće uz tim do kraja letnje sezone.

Iako ima samo 24 godine Nukeduck se profesionalno takmiči od 2012. godine, a u svojoj bogatoj karijeri igrao je za timove kao što su Lemondogs, Ninjas in Pyjamas, ROCCAT, Vitality, Schalke 04 i konačno Origen/Astralis.

Izmena na midu i nekoliko dobrih partija u drugom delu sezone su pomogle Astralisu da se popne sa dna tabele i zauzme devetu poziciju na kraju sezone uz 6-12 skor.

Komentari

Vaš komentar