Objavljen datum početka devete sezone Esports Balkan Lige

LOL 28. maj. 202114:38 > 14:39
Podeli:
EBL liga
EBL liga

Deveta po redu sezona najvećeg regionalnog esports takmičenja počinje za nešto više od dve nedelje.

Zvanična riotova LoL esport liga za Balkan, Esports Balkan Liga, je ponovo na programu od 14. juna kada startuje deveta sezona takmičenja. Najbolji esport timovi iz cele regije će se boriti za prestižnu titulu, nagradni fond od 20.000 evra i dragoceni plasman na internacionalno takmičenje EU Masters.

Titulu će braniti aktuelni trokstrupi šampion ŠAIM SE SuppUp dok će njihov glavni rival Zero Tenacity probati da im se osveti za poraz u finalu devete sezone i preotme im titulu.

Ne treba naravno zaboraviti ni ostale timove među kojima su učesnici plejofa iz prošle sezone CR4ZY i X25 Esports, kao i Split Raiders, Nexus Gaming, Crvena zvezda i ASUS ROG ELITE.

Podsetimo ove godine je uvedena novina da niko ne ispada nakon prolećne sezone, ali je ona svakako imala značaja i za timove koji nisu uspeli da se plasiraju na EU Mastersu, u vidu toga da je svaka ekipa zaradila određeni broj poena koji će se sabirati sa poenima iz letnje sezone, a dva tima sa najmanjim brojem bodova će igrati u baražu za opstanak u ligi pred početak naredne sezone.

bodovi ebl
bodovi ebl

Mečeve možete pratiti u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu, kao i na Fortuna Esports Jutjub i Trovo kanalima. Vreme odigravanja mečeva ostaje nepromenjeno, odnosno igraće se ponedeljkom i četvrtkom od 19 časova.

Komentari

Vaš komentar