Objavljeni detalji 2022 prolećnog EU Mastersa

Podeli:
EU Masters
EU Masters

Riot je objavio zvanične informacije u vezi predstojećeg EU Mastersa koji je na progamu od 4. aprila kada počinje plejin faza turnira.

Najbolji LoL timovi evropskih regionalnih liga će se boriti za titulu prvaka EU Mastersa, a od 28 učesnika 12 će započeti borbu direktno iz glavne grupne faze.

Preostalih 16 timova će biti podeljeni u četiri grupe plejin faze koja će trajati od 4. do 7. aprila. Glavna grupna faza se igra od 14. do 24. aprila, a plejof je na programu od 28. aprila do 7. maja.

Glavna promena u odnosu na prošlo izdanje takmičenja je to što će francuska LFL liga i poljska Ultraliga imati po četiri predstavnika na turniru (dva u glavnoj fazi i dva u plejinu), dok Esports Balkan Liga i dalje ima dva predstavnika, jednog u glavnom delu turnira i jednog u plejin fazi.

Podsetimo, Valiance ProGame je obezbedio odlazak na EU Masters tako što su završili kao prvoplasirani tim EBL-a tokom grupne faze takmičenja. Ukoliko osvoje titulu proći će direktno u grupnu fazu EU Mastersa, dok će drugoplasirani tim ići u plejin, a ukoliko do titule doću Auxesis ili Crvena zvezda, oni će kao šampioni u glavnu grupnu fazu, dok će Valiance u plejin.

Komentari

Vaš komentar