Ogroman uspeh: ŠAIM SE SuppUp u četvrtfinalu EU Mastersa

LOL 20. apr. 202122:01 > 22:262 komentara
Podeli:
ŠAIM SE SuppUp
ŠAIM SE SuppUp EU Masters

Šampion Esports Balkan Lige ŠAIM Se SuppUp je uspeo da napravi veliku senzaciju i zauzme drugu poziciju u grupi B čime su obezbedili prolaz u plejof i plasman među osam najboljih timova EU Mastersa.

Iako je prema prognozama predstavnik Balkana imao male šanse za prolaz dalje u izuzetno teškoj grupi u kojoj su sve preostale ekipe akademije LEC timova, SuppUp je uspeo da ostvari uspeh kojem smo se svi nadali.

Oni su prvu polovinu grupne faze završili sa dve pobede i jednim porazom, ali su potom današnji rasplet grupe B započeli primivši dva teška udarca od ekipa G2 Arctic i Misfits Premier. Posebno je teško pao poraz od Misfits akademije koja ih je demolirala 14-1 za samo 17 minuta igre u možda i najbržoj partiji do sada na turniru.

Nije bilo prilike za predah, SuppUp je odmah nakon toga igrao naredni, ujedno i odlučujući meč za prolaz dalje, protiv aktuelnih EU Masters šampiona AGO ROGUE. U ovoj borbi su demonstrirali izuzetnu čvrstinu i psihološku stabilnost, uspeli su da ostave greške iz prethodnih mečeva iza sebe i nisu dozvolili da utiču na njih što je zaista impresivno i uz sjajnu igru celog tima za pola sata igre dolaze do treće pobede na turniru.

Na kraju je poslednji meč dana odlučivao rasplet grupe B. AGO ROGUE je morao da pobedi G2 akademiju kako bi izborio tajbrejk protiv SuppUp-a, dok je G2 igrao za čast i slavu jer su ostali i bez teoretske šanse za prolaz dalje.

To ih nije sprečilo da daju sve od sebe u meču koji je usledio, agresivan sastav sa Ireliom na topu, Renektonom na midu i Nidalee u džungli im se isplatio, uspevaju vrlo brzo da uspostave kontrolu i za 26 minuta rezultatom 17-5 dolaze do svoje druge pobede i šalju ŠAIM SE SuppUp u četvrtfinale.

Ovo je prvi put od 2018 letnjeg EU Mastersa da će EBL imati svog predstavnika u završnici EU Mastersa. Podsetimo, tada je ASUS ROG ELITE stigao do polufinala gde ih je konačno zaustavio sastav Ninjas in Pyjamas.

Komentari

Vaš komentar