Ovo su igrači sa najboljim KDA u Esports Balkan Ligi

Esports Balkan Liga EBL
Esports Balkan Liga EBL

Sa završetkom druge takmičarske nedelje Esports Balkan Lige videli smo kakvo je stanje na tabeli nakon pet kola, ali ono što navijače zasigurno zanima je ko se od igrača najbolje pokazao, makar kada je reč o KDA statistici.

Partizan Esports je obeležio početak EBL-a, ostvarivši maksimalni učinak u prvih pet kola, zbog čega i ne čudi da se igrači crno-belih ističu po KDA (Kill/Asist/Death) skoru. Uz njih na top 5 listi se nalaze dva igrača ekipe Cyber Wolves, koja trenutno deli drugo mesto na tabeli sa Diamantom.

I ove sezone smo svedoci veoma jake konkurencije u gornjem delu tabele Esports Balkan Lige. Mnoga velika imena regionalnog LoL esporta su se vratila, a u međuvremenu su se pojavili neki novi izazivači i čini se kao da je trka za najboljeg igrača lige potpuno otvorena.

Trenutni top 10 skoro potpuno zauzimaju igrači CWE i Partizana, a jedini igrač koji se našao pri vrhu KDA liste a da nije iz ova dva tima je support Diamanta Wojcicech Stanislaw „Wojtus“ Swider, još jedan povratnik u ligu i nekadašnji šampion koji je takmičenje osvojio sa ekipom Z10.

Na početku top 5 trenutne KDA liste se nalazi igrač od koga se veoma mnogo očekuje ove sezone. U pitanju je hrvatski ADC Josip „Jopa“ Čančar, koji je deo Partizana i koji dugo vremena igra sa Mladeom „Cl0x“ Mitićem, zbog čega i ne čudi da se ovaj iskusni duo sjajno snašao na startu lige protiv konkurencije.

Sa 9.67 KDA on je drugi najuspešniji AD Carry trenutno u ligi, a u većini relevantnih statistika se nalazi u top 3 statova (Gold per minute – treći, Damage – treći, Kill Participation – drugi). Igrao je četiri heroja za sada, dva puta Luciana i po jednom Caitlyn, Seraphine i Syndru, a ako izuzmemo partiju sa Syndrom u kojoj je imao četiri smrti, na preostalim herojima je u četiri partije ukupno samo jednom umro što je zaista impresivna činjenica.

Drugo i četvrto mesto dele samo 0.4 poena, a četvrto mesto trenutno zauzima Canadea „Ecstassy“ Marian Andrei. Rumunski ADC je sa Zvezdom prošle sezone osvojio drugo mesto u ligi, a karijeru je nastavio u Vukovima. I pored poraza protiv Partizana u prvom kolu Ecstassy je uspeo da ostvari odličnu statistiku na startu lige, uz 12.2 KDA skor.

Ujedno zauzima i drugo mesto kada je reč o ubijenim minionima po minutu sa 9.45 CS/M skorom, a ubedljivo je prvi po zarađenom goldu po minutu sa skorom 485. Za sada je najbolji utisak ostvario sa Zeri sa kojom je imao nekoliko izuzetno atraktivnih plejeva i sa njom ima odličan 16.5 KDA i preko 10 cs po minutu u proseku po partiji (10.09) uz 826 DMG/M odnosno štete po minutu. Pored Zeri igrao je Dravena i Varusa u pobedama i Vayne u porazu protiv crno-belih.

Na trećem mestu se nalazi mid lejner Partizana Mikkel Rylander „Rylle“ Christiansen. On je ubedljivo prvi po KDA statistici među mid lejnerima sa 12.25 skorom, dok prvi najbliži pratilac ima 7.75, a treći 4.3. On je takođe na prvom mestu CS/M i G/M statistike, a interesantno je da kada je reč o DMG/M statistici nalazi se tek na sedmom mestu. Najviše štete je nanosio protivnicima kada je igrao Ezreala i Lux, dok je sa Ireliom, Cassiopeom i Tristanom imao drugačije uloge sa više fokusa na objektive po mapi i podršku ostalim saigračima, što je još jednom odlika dobro uigranog tima.

Na prve dve pozicije se nalaze support igrači. Drugo mesto je zauzeo Cl0x sa 12.6 KDA skorom. On je za sada igrao četiri heroja, dva puta Nami i po jednom Nautilusa, Rakana i Heimerdingera i u proseku je pravio 11.8 asistencija po meču.

Na prvom mestu se nalazi jedan od igrača koji su zaštitno lice Esports Balkan Lige – Igor „Tasteless“ Radusinović. Tasteless ima ukupan 14.6 KDA nakon pet kola, a u proseku je pravio 14 asistencija po partiji. U proseku je postavio 40 wardova po partiji, 11 više od Cl0xa, a prosečno po meču uništi 10 wardova, duplo više od njegovog najbližeg rivala (po KDA statistci).

Tasteless je za sada dva puta igrao Lulu, jednom Ashe, Rakana i Brauma. Posebno se istakao sa Lulu sa kojom je u dve partije ostvario neverovatnih 37 KDA. Oba puta ju je igrao kao podršku Zeri i za sada se čini da su Zeri i Lulu jedan od aduta Vukova na koje će ostali timovi morati da pripaze u nastavku lige.

Komentari

Vaš komentar