Partizan izbacio EBL šampione iz kvalifikacija za Sigma Kup

ParVPG
Par - VPG ss

Partizan je uspeo da pobedi Valiance ProGame 3-1 u borbi za treće mesto u balkanskim kvalifikacijama za Sigma Cup 2022 i osigura sebi poslednji slot u Gauntlet fazi takmičenja.

Crno-beli će uz još pet ekipa, uključujući i gubitnika večerašnjeg meča finala kvalifikacija u kom se sastaju Diamant i Cyber Wolves, nastupati u Sigma Kup Gauntletu čiji će pobednik doći do četvrtog slota u LAN završnici turnira. Oni su uspeli da nadigraju Valiance i osvete im se za poraz u plejofu letnje sezone Esports Balkan Lige, i time izbace aktuelnog prvaka Balkana iz daljeg toka takmičenja.

Partizan je uspeo da se oporavi od teškog poraza u polufinalu kvalifikacija gde ih je Diamant savladao 2-0 i odigraju uz dosta manje grešaka protiv VPG-a. Oni su poveli 1-0 nakon prve partije koja je trajala nešto više od 30 minuta. Od rane faze igre su strpljivo uvećavali prednost i kontrolisali objektive, izgubivši samo dve kule za čitav gejm.

Otvorio je Partizan žestoko i drugu partiju, na isteku 20 minuta su već imali prednost od 6.000 golda i izgledalo je tada da će vrlo brzo doći do meč poena. Ali u 24. minutu Valiance uspeva da uzme tri killa u 5 na 5 borbi bez da su izgubili heroja, to im otvara vrata da uzmu Barona i vrate se u gejm.

VPG uspeva da spreči Partizan da dođe do Dragon Soul buffa, a potom i do Barona. U dve vezane borbe za Barona Valiance pravi Ace i preuzima kontrolu nad partijom, a sa Baron buffom oni uspevaju da sruše nexus i poravnaju rezultat na 1-1.

Treću partiju Partizan otvara prvim killom već nakon tri minuta igre, Aljoša „Milica“ Kovandžić od starta pravi razliku na midu, a minut kasnije uz još jedan gank duplira prednost. Koliko je Partizan bio dominantan najbolje pokazuje činjenica da su već u 25. minutu došli do Barona i Dragon Soul buffa što je bilo i više nego dovoljno za novu pobedu, a nakon što je prvu partiju završio 6-0-16 na Orianni, Milica završava treći gejm 6-0-11 kao Taliyah.

Za kraj, videli smo još jedno odlično izdanje Milice, ovoga puta na LeBlanc sa kojom je odigrao 7-1-15 u trećoj pobedi svog tima. Valiance je dobro otvorio četvrtu partiju, ali je Partizan vrlo brzo preuzeo kontrolu i na isteku 27 minuta igre stavljaju tačku na meč.

Večeras se igra finale balkanskih kvalifikacija za Sigma Kup 2022, nakon čega ćemo znati koji EBL tim ide direktno u Atinu, a ko će se uz Partizan boriti kroz Gauntlet.