Partizan srušio Zvezdu u velikom EBL derbiju

ebl 2023
ebl 2023

Igrači Partizan Esport LoL tima su slavili u prvom večitom derbiju u novoj sezoni Esports Balkan Lige, savladavši crveno-bele rezultatom 20-3 u killovima nakon pola sata igre.

Partizan je u današnji meč ušao sa maksimalnim učinkom u prva dva kola, dok je Zvezda izgubila na startu novog šampionata, ali su juče uspeli da naprave iznenađenje i savladaju favorizovani Valiance, aktuelnog prvaka lige.

Zvezda se odlučila za sledeću postavu: Bako – Jax, Pocok – Kindred, 6ax – karma, choego – Varus i Infoneral – Nautilus, dok smo na strani Partizana gledali: Lunddorf – K’Sante, Sn1lle – Kartus, Rylle – Tristana, Jopa – Lucius i Cl0x – Nami.

Meč je počeo sporijim tempom, a prvi kill smo videli na topu pri isteku deset minuta igre, kada je Lunddorf uz pomoć Kartusovog ultija uspeo da napravi first blood. Ubrzo nakon toga Partizan uzima još dva killa na botu i uvećava prednost na 3-0. Istovremeno Partizan je dominirao i u neutralnim objektivima, vodeći 2-0 u Zmajevima nakon 11 minuta igre.

Zvezda u 17. minutu uzima svog prvog Zmaja, ali Partizan odmah nakon toga pali Heralda i uzimaju dve kule i dva killa čime uvećavaju prednost na 4.000 golda koju su uspešno održavali u nastavku igre. Zvezda uspeva da uhvati junglera protivničkog tima u 23. minutu i nakon toga započinju Barona, koga uspevaju da ubiju, ali u povlačenju gube četiri igrača.

Partizan uspeva da pronađe nova tri killa pred petog zmaja, koga potom lako uzimaju uz mid lejn inhibitor i stavljaju sebe u odličnu poziciju da ubrzo privedu meč kraju.

Crno-beli su strpljivo čekali priliku da uzmu nove killove, naterali su Zvezdu da im priđe kod Barona, u nastavku akcije Partizan uspeva da napravi ace i sruši protivnički nexus za veliki trijumf i treću uzastopnu pobedu u ligi.

Komentari

Vaš komentar