Perkz odveo Cloud9 na MSI 2021

Podeli:
C9
Cloud9

Cloud9 će predstavljati Ameriku na MSI 2021 nakon što su u uzbudljivoj završnici Mid-Season Showdowna savladali Team Liquid u odlučujućoj petoj partiji finala.

Cloud9 i Team Liquid su dva tima koja su najviše pokazala u prvoj polovini sezone 2021. Podsetimo, od ove godine u LCS ligi se igra jedna sezone, a nakon prvog dela se odigrava Mid-Season Showdown koji je u principu zamena za plejof prolećnog šampionata, a sve sa ciljem da bi NA regija dobila svog predstavnika na velikom internacionalnom takmičenju Mid-Season Invitational 2021.

Iako je Team Liquid imao peh u vidu toga da su u poslednjem trenutku morali da izvrše izmenu u džungli nakon što se Lucas Tao „Santorin“ Klimer Larsen požalio na užasne migrene zbog kojih nije mogao da igra, njegova izmena Jonathan „Armao“ Armao se solidno snašao i Team Liquid je bio protivnik vredan borbe u finalu.

TL je poveo 1-0 nakon maratonske partije koja je trajala skoro 50 minuta, a na kraju je jedna velika 5 na 5 borba odlučila pobednika. I druga partija je bila veoma duga, a Cloud9 je uspeo da izjednači zahvaljući sjajnoj partiji Luke „Perkz“ Perkovića koji je odigrao 9-2-9 na Orianni.

Team Liquid se bolje snašao u borbama u trećoj partiji i ponovo prelaze u prednost, nakon čega je usledila izuzetno spora četvrta partija u kojoj su timovi toliko izbegavali borbe da smo u prvih 25 minuta igre videli samo jedan kill. Cloud9 je uspeo ponovo da izjednači, a sjajno se pokazao Jesper „Zven“ Svenningsen koji je u petoj partiji u ključnoj borbi odigrao bez greške opravdaši zvanje jednog od najboljih igrača u ligi.

Kad smo kod najboljih igrača moramo spomenuti novog top lejnera Liquida, Barney „Alphari“ Morrisa, o kome se mnogo pričalo cele sezone. Alphari je potpuno uništio konkurenciju na topu ostvarujući neke od najboljih statistika koje smo ikada videli u ligi, a Cloud9 je znao da ga moraju neutralisati zbog čega su u svih pet partija napravili first blood upravo na ovom igraču.

I dok su u prve četiri partije to radili na standardne načine gankovanjem, u petoj su izvršili rokadu lejnova koja je uhvatila igrače Liquida nespremne. Ipak, Team Liquid uspeva da se povrati i donese nam neizvesnu završnicu meča, ali Cloud9 uspeva da izađe kao pobednik iz borbe oko zmaja koja im je dala dovoljno veliku prednost da u nastavku potpuno slome otpor protivnika i 3-2 pobedom overe kartu za MSI, na kom Perkz neće biti u prilici da zaigra protiv njegovog bivšeg tima G2 koji nije uspeo da odbrani titulu LEC šampiona.

Treba spomenuti i Perkzov 10-2-6 učinak na Sylasu u petoj partiji, a iako brojke često ne govore baš sve, u ovom slučaju su odličan pokazatelj toga kako je Pekrz odigrao kada je bilo najpotrebnije. Doza samopouzdanja koju je pokazao u petoj partiji je pokazala da je on zaista došao u Ameriku da pobeđuje i da je zaista jedan od najboljih, ako ne i najbolji zapadni igrač svih vremena.

Komentari

Vaš komentar