Pobede autsajdera uzdrmale rasplet LEC lige

Podeli:
g2fnclec
g2-fnc

Navijači evropskog LoL esporta će morati da sačekaju poslednju nedelju takmičenja kako bi dobili odgovore na skoro sva pitanja vezana za rasplet lige, nakon što su neočekivani rezultati 15. kola zakomplikovali stvari za većinu favorita, dok su nekim timovima dali realnu šansu da ostvare neočekivani uspeh.

Iako smo navikli da su lige koje se igraju u Bo1 sistemu ekstremno neizvesne zbog većeg broja iznenađenja tokom sezone, činilo se kao da će ovoga puta makar u LEC-u stvari biti iole izvesnije nego ranije. Pad forme ekipa kao što su G2, Excel i Fnatic, i sve bolja igra Misfitsa, Astralisa i SK Gaminga su doveli do toga da su većini učesnika razne opcije otvorene do samog kraja, uključujući činjenicu da čak tri tima lige mogu završiti bio gde između prvog i devetog mesta u zavisnosti od epiloga mečeva poslednje nedelje.

Ukoliko vam ovo sve zvuči previše konfuzno, ne brinite – i jeste i nije. Sa jedne strane od najiskusnijih timova lige se očekuje da odigraju najbolje kada je najbitnije i obezbede ne samo prolaz u plejof, već i top 4 finiš koji bi im omogućio da imaju pravo na jedan kiks u plejofu.

Sa druge strane bili smo svedoci iznenađenja u prošlosti kada su ekipe sa manje od 1% šanse uspevale da ostvare maksimalni učinak u poslednjoj nedelji i postignu nešto što niko (sem njih samih) nije očekivao.

Posto bi pregled svih mogućih raspleta zahtevao nekoliko tekstova prenatrpanih informacijama, probaćemo da u kratkim crtama opišemo šta su najrealniji ishodi, i šta su potencijalno najveća iznenađenja u nedelji koja je pred nama.

Na vrhu tabele su i dalje MAD Lionsi, ali sa dva poraza prošle nedelje ugrozili su prvo mesto jer su im se čak četiri tima približila na samo jednu pobedu. I dalje je sve u njihovim rukama, i dalje su glavni favoriti da uđu u plejof sa prvog mesta, a pred njima je relativno blag raspored, jer pored meča sa G2 igraju sa Astralisom i Team BDS koji je odavno zakucan za dno tabele i sa njega se neće pomeriti do kraja sezone.

Rogue je protekle nedelje savladao MAD Lions u velikom derbiju, ali su već sutradan izgubili od SK Gaminga. Teško je prognozirati šta ih očekuje protekle nedelje, ali možemo pretpostaviti da će mnogo toga zavisiti od ishoda meča između njih i Vitality koji gledamo u nedelju u poslednjem kolu.

G2 očekuju mečevi sa MAD Lionsima, Misfits i SK Gamingom. Pobedom protiv Lavova u petak mogli bi da napadnu i prvo mesto na tabeli, a ukoliko izgube od njih, subotnji okršaj protiv Misfitsa će igrati važnu ulogu za rasplet u trci za top 4.

Vitality ima veoma zanimljiv raspored poslednje nedelje. Njima je poraz protiv Astralisa otežao put ka vrhu, a u petak moraju pobediti SK Gaming kako bi sa manje pritiska ušli u mečeve sa ekipama Fnatic i Rogue.

Fnatic će se sa Astralisom i Excelom najverovatnije boriti za šesto mesto i šansu da dođu do Svetskog prvenstva. Fnatic je jedno od najvećih razočarenja ove sezone i ostalo im je još malo prostora da nešto promene, a za prolaz dalje će najverovatnije morati da pobede minimum Astralis i Misfits, ako ne i Vitality.

SK Gaming je i dalje u trci za plejof pošto ima pobedu manje od tri ekipe koje su ispred njih, ali imaju relativno težak raspored i nerealno je za očekivati da će pobediti Vitality, G2 i Excel, mada viđali smo i čudnije stvari u LEC-u.

Ove sezone Evropa šalje četiri predstavnika na Svetsko prvenstvo, a mi i dalje možemo samo da nagađamo ko će to biti kada se sabere sve što smo videli od timova u dosadašnjem toku lige. Ostaje da vidimo da ko će nas impresionirati u poslednjoj nedelji i ko će podići formu pred plejof deo takmičenja.

Tabela LEC lige nakon 15. kola:

1. MAD Lions 10-5
2. G2 Esports 9-6
2. Misfits Gaming 9-6

2. Rogue 9-6
2. Team Vitality 9-6
6. Astralis 7-8
6. Excel 7-8

6. Fnatic 7-8
9. SK Gaming 6-9
10. Team BDS 2-13

Komentari

Vaš komentar