Prvak Francuske zaustavio SuppUp u četvrtfinalu EU Mastersa

LOL 28. apr. 202112:58
Podeli:
EU Masters 2021
EU Masters

Glavni favorit EU Mastersa, francuska ekipa Karmine Corp, nadigrala je ŠAIM SE SuppUp u borbi za polufinale trijumfujući rezultatom 2-1.

Šampion Esports Balkan Lige je nadmašio sva očekivanja i pružio herojsku borbu protiv po mnogima najboljeg evropskog LoL tima van LEC lige. Karmine Crop je za nešto više od godinu dana postojanja skupio armiju navijača u Francuskoj, osvojio LFL ligu i protutnjao kroz grupnu fazu EU Mastersa bez izgubljene partije.

I pored toga SuppUp je taj koji je prekinuo njihov nepobediv niz savladavši ih u prvoj partiji zahvaljući spektaklularnoj igri celog tima. Iako su se mid lejner Mihail „twohoyrz“ Petkov i support Mertai „Mersa“ Sari posebno istakli, treba pohvaliti i ostatak tima koji je ispunio svoju ulogu.

KC je napao SuppUp preko top lejna, ali je Andrija „klowny“ Jovanović uspeo da se drži i pored nekoliko gankova u veoma nezgodnom okršaju kao Jayce protiv Renektona. SuppUp je znao da odgovori i preuzeli su inicijativu na botu, a Teodor „Vzz“ Cholakov je konstantno uvećavao cs prednost na Jinx u odnosu na svog rivala na ADC poziciji.

Vzz i twohoyrz su skupljali killove i postajali sve jači kako je partija odmicala, Mersa je sjajno započinjao borbe i omogućavao ekipi SuppUp da uvećava prednost da bi na nakon pola sata igre došli do velike pobede.

Karmine Corp je ipak u nastavku opravdao ulogu favorita, proradio je Lucas „Saken“ Fayard bivši mid lejner ekipe Vitality u LEC-u koji je u obe naredne partije igrao Ryze-a, kao i jungler Jakub „Cinkrof“ Rokicki koga smo gledali na Xin Zhao-u. Držao se KC i identičnog bot lejna u vidu Jinx i Leone (koju je SuppUp igrao u prvom gejmu), a jedina razlika je bila na topu gde smo gledali Olafa i Gnara, dok je klowny bio taj koji je probao da igra Renektona, ali bez uspeha.

Kada se sve sabere, možemo reći da ako već mora da se izgubi teško da postoji bolji način nego da padnete tako što ste uspeli da pružite otpor glavnom favoritu turnira koji je prethodno bio nerešiva enigma za mnoge velike timove iz regionalnih liga. SuppUp je dokazao da je u pitanju zaista sjajna ekipa i da nisu slučajno trostruki šampion EBL-a i njihove dobre partije u prolećnom izdanju ovogodišnjeg EU Mastersa će značiti za ceo region u vidu toga da Balkan makar neko vreme najverovatnije neće morati da brine o dobroj poziciji prilikom podele slotova u ovom elitnom LoL takmičenju.

Komentari

Vaš komentar