Prvak sveta Nuguri potpisao za FunPlus Phoenix

LOL 17. dec. 202011:13 > 11:151 komentar
Podeli:
DAMWON Nuguri
Nuguri

Aktuelni League of Legends šampion planete i sada već bivši top lejner DAMWON Gaminga je pojačao redove kineskog FunPlus Phoenixa u možda i najvećem transferu ovog prelaznog perioda.

Nuguri je protekle tri godine proveo igrajuči za DAMWON Gaming, ali je tek ove godine uspeo da pokaže svoj potpun potencijal i razvije se u najboljeg top lejnera planete. Igrao je jednu od ključnih uloga na putu DAMWON-a ka svetskoj dominaciji i vraćanju trofeja prvaka sveta u Južnu Koreju.

DAMWON je ove godine zaista bio ubedljivo najbolji tim na svetskom šampionatu i način na koji su došli do titule je i više nego impresivan, ali na kraju ipak nisu uspeli da obezbede da tim ostane na okupu. Šampion sveta iz 2019. godine FunPlus Phoenix je uspeo da ugrabi zvezdu LCK lige i možda još jednom nepovratno izmeni balans između LPL-a i LCK-a.

Naravno, do narednog šampionata sveta ima još skoro godinu dana, tako da je rano bilo šta prognozirati, ali ako se ponovo uspostavi vladavina kineskih timova u LoL esportu, upravo ovaj transfer može imati ključnu ulogu u tome.

Komentari

Vaš komentar