PSV kompletirao spisak učesnika EU Mastersa

LOL 24. mar. 202112:57 > 12:59
Podeli:
PSV

Pobedom u finalu holandske lige PSV Esports je obezbedio učešće na 2021 prolećnom EU Mastersu čime je ujedno i kompletirana lista timova koji će se boriti na prestižnom League of Legends turniru.

Nakon dve sezone u kojima su gubili u finalu, LoL ekipa slavnog holandskog fudbalskog kluba je konačno došla do titule ubedljivom 3-0 pobedom u finalu prolećnog šampionata protiv Echo Zulua. Ovim je još jedan fudbalski tim uspeo da se po prvi put dokopa EU Mastersa, nakon što je prethodno Real Betis stigao do finala španske lige gde će se u četvrtak boriti za titulu.

PSV Esports će započeti borbu u predstojećem EU Mastersu iz plejin faze, a iako još uvek ne znamo ko će sve proći u glavni deo takmičenja a ko u plejin jer nisu odigrana finala svih regionalnih liga, znamo kojih 28 timova će učestvovati na turniru.

Po tri predstavnika će imati Nemačka, Francuska, Španija i Poljska. Aktuelni šampion AGO ROGUE i ove sezone predvodi poljske timove, a pored njih gledaćemo još i K1CK i Illuminar Gaming. Španiju će predstavljati akademija G2 Esportsa – G2 Arctic, UCAM i Real Betis. Iz Nemačke stižu BIG, mousesports i Schalke 04 Evolution, dok će Francusku predstavljati LEC akademije Misfits Premier i Vitality.bee, kao i Karmine Corp.

Iz Velike Birtanije dolaze još dve LEC akademije, Fnatic Rising i BT Excel, Balkan predstavljaju ŠAIM Se SuppUp i Z10 ESHARK, Češku eSuba i SINNERS, Portugal FTW Esports i White Dragons, Baltik Goskilla i Method2Madness, Italiju Mkers i Macko Esports, a Grčku Anorthosis Famagusta Esports i Gamespace MCE. Za kraj tu je još i Belgijski predstavnik KV Mechelen Esports.

Plejin faza EU Mastersa počinje 29. marta uz direktan prenos na Sport Klub Esports televiziji i Fortuna Esports Jutjubu kanalu.

Komentari

Vaš komentar