Rekordni ugovor: TSM dobio $210 miliona za promenu imena

Podeli:
Riot Flickr

Američka esport organizacija Team SoloMid je potpisala ugovor na deset godina vredan 210 miliona dolara sa kripto kompanijom FTX i tokom tog perioda će se zvati TSM FTX.

Može se reći da je ovo istorijski ugovor u esportu, makar kada je reč o novčanom iznosu. TSM će u proseku godišnje zaraditi po 20 miliona dolara, što je sve bliže ciframa koje timovi u tradicionalnom sportu dobijaju za slične ugovore (bilo da je reč o promenama naziva samih timova ili dvorana u kojima se takmiče). Ono što je posebno impresivno je činjenica da ovom dogovoru ne podležu TSM LoL i Valorant tim, pošto Riot ne dozvoljava učesnicima njihovih takmičenja sponzorstva sa kompanijama koje se bave prodajom kripto valuta.

I pored toga što TSM neće koristiti novo ime u ovim popularnim esport naslovima, FTX će i dalje biti priustan u esportovima kao što su Apex Legends, Fortnite, PUBG, Rainbox Six i mnogi drugi.

Vlasnik TSM-a Andy „Reginald“ Dinh je u zvaničnom saopštenju naveo kako su esport i kripto valute budućnost i da mu je drago što je uspeo da spoji ta dva sveta. Team SoloMid je i pored manjka uspeha u prethodnih nekoliko godina uspeo da održi zvanje jedne od najpopularnijih i najvrednijih esport organizacija, a ovaj korak će im pomoći da se dalje razvijaju pa čak i van granica Amerike.

Komentari

Vaš komentar