Rogue izbacio G2 Esports – Evropa dobija nove LoL šampione

LOL 10. apr. 202120:52 > 21:09
Podeli:
LEC
LEC

Po prvi put u istoriji evropske LoL lige gledaćemo finale u kome neće igrati Fnatic ili G2 Esports, nakon što je Rogue pobedio G2 Esports 3-1 u borbi za plasman u veliko finale gde će sutra igrati protiv MAD Lionsa.

Od kako je 2013. godine osnovana evropska LoL liga EU LCS u svakoj sezoni smo u finalu gledali Fnatic ili G2 Esports, ali nakon ukupno 16 finala ova tradicija je srušena. Osmostruki prvak Evrope i aktuelni četvorostruki šampion G2 Esports je danas ispao iz plejofa, nakon što su u finalnu donjeg baraža izgubili od ekipe Rogue kojoj je ovo prvi put da je savladala G2 u Bo5 meču i takođe prvi put da će se boriti za titulu šampiona LEC-a.

Činilo se da će G2 biti nezaustavljiv sa dolaskom Martina „Rekkles“ Larssona, činilo se da će tek sada dodatno učvrstiti svoju vladavinu na Starom kontinentu, ali MAD Lions i Rogue su savladali strah igranja protiv EU super tima, rešili su da oni vode glavnu reč i diktiraju tempo igre što im se na kraju i isplatilo. Prvo je MAD Lions u finalu pobedničkog baraža pokazao kako se izlazi na kraj sa G2, a potom je i Rogue to ponovio.

Iako je G2 poveo 1-0, Rogue je konstantno vršio pritisak u naredne tri partije, nisu im dozvoljavali da uspostave kontrolu na mapi, a ključnu ulogu u tome je igrao jungler Kacper „Inspired“ Sloma koji je u drugoj partiji odigrao 6-1-5 sa Nidalee, u trećoj 6-0-8 kao Lillia, a potom i 5-2-10 sa istim herojem pogađajući ključne ultije u timskim borbama iz kojih je Rogue izlazio kao pobednik.

Rogue je uspeo da obuzda zvezde G2 Esportsa u proseku im je trebalo tačno pola sata da pobede G2 u svakoj od partija, tačno su znali kako da povedu i kako da privedu gejmove kraju, što često u prošlosti timovi nisu znali kako da urade i davali su G2 da se iznova i iznova vraća čak i kada su bili jako blizu poraza.

Ove sezone smo zaista videli veliku zrelost u igri oba tima koja ćemo gledati u sutrašnjem finalu, sa velikim nestrpljenjem iščekujemo tek četvrti tim koji će osvojiti LEC (EU LCS) ligu , a direktan prenos ovog spektakla možete gledati na Sport Klub Esports TV kanalu i Fortuna Trovo strimu od 17 časova.

Komentari

Vaš komentar