Rogue usamljen na vrhu LEC lige

Podeli:
Inspired
Inspired Rogue

Rogue je iskoristio poraze Fnatica u protekla dva kola i sada samostalno drže prvo mesto na tabeli LEC-a pred poslednju nedelju grupne faze šampionata.

Upravo je veliki derbi između dva vodeća tima lige obeležio proteklu nedelju a u njemu je Rogue potpuno demolirao Fnatic rezultatom 27-9. Uz kill po minutu Rogue je nemilosrdno lovio Fnatic po celoj mapi, a za to je najzaslužniji bio Inspired koji je završio meč sa 8-1-10 skorom kao Xin Zhao.

Fnatic je imao nekoliko veoma uspešnih nedelja u ligi što ih je i izbacilo na sam vrh tabele, ali je Rogue pokazao da su spremni za plejof i da će napasti svom snagom titulu koja im je za dlaku promakla prošle sezone.

I dok poraz protiv Rogue nije neočekivan, poraz protiv SK Gaminga, ekipe iz donjeg dela tabele, nije ono što su navijači Fnatica prošle nedelje očekivali. Sam meč je bio veoma čudan, Bwipo je igrao Rengara i na početku je to izgledalo kao solidan pik, ali kako je partija odmicala i kako se SK grupisao, tako Fnatic nije mogao da pronađe plej koji bi im omogućio da nešto konkretno urade i to ih je na kraju koštalo pobede.

Kiks Fnatica je najbolje iskoristio prvak LEC-a MAD Lions koji je savladao prvo Astralis, a potom i u reprizi finala prošle sezone Rogue i izjednačio se na drugoj poziciji sa ekipama Fnatic i Misfits.

Timovima iz gornjeg dela tabele se priključio i G2 Esports koji je pobedio SK Gaming i Misfits i sada su sve bliži tome da izbore jedno od top 4 mesta koje će im omogućiti da u plejofu startuju iz pobedničkog baraža.

Tabela LEC lige nakon 15 kola:

1. Rogue 11-4
2. Fnatic 10-5
2. MAD Lions 10-5
2. Misfits Gaming 10-5
5. G2 Esports 9-6
6. Astralis 6-9
6. Excel 6-9
8. SK Gaming 5-10
8. Team Vitality 5-10
10. Schalke 04 Esports 3-12

Komentari

Vaš komentar