Royal Never Give Up osvojio MSI 2021

Podeli:
RNG
RNG MSI 2021

LPL šampion Royal Never Give Up je savladao aktuelne prvake sveta DWG KIA u odlučujućoj petoj partiji velikog finala Mid-Season Invitationala 2021 donevši Kini novu veliku internacionalnu titulu.

Kao što se i moglo očekivati u finalu MSI 2021 smo gledali dva najveća favorita turnira a to su RNG i DWG KIA. Obe ekipe su dominirale tokom grupne faze šampionata a borba za titulu je protekla u vidu žestoke borbe u kojoj smo videli čak i jedan pentakill, a na kraju je Royal Never Give Up uspeo da dođe do svoje druge MSI titule.

Većina LoL navijača se vrlo dobro seća MSI turnira 2018. godine kada je RNG predvođen legendarnim Jian „Uzi“ Zihaom došao do dragocenog trofeja savladavši Kingzone DragonX 3-1 u finalu. Mnogo toga se promenilo u međuvremenu, u Kini se pojavilo pregršt novih jakih ekipa, ali je RNG ove godine uspeo da se vrati na velika vrata, osvoji LPL u možda i najjačoj konkurenciji ikada čime su zaradili poštovanje celog sveta.

I pored toga na MSI nisu došli kao glavni favorit jer je ta uloga pripala šampionima sveta i prvaku Južne Koreje ekipie DWG KIA. RNG je uspeo da savlada DWG oba puta u grupnoj fazi šampionata, što su ujedno bili i jedini porazi DWG-a, ali je kineska ekipa imala par kikseva protiv slabijih timova, zbog čega je bilo neizvesno koju stranu RNG-a ćemo videti u finalu.

Samo finale je prošlo u znaku ADC igrača koji su na smenu predvodili svoje timove do pobeda. Mladi Chen „GALA“ Wei je pokazao da je izrastao u pravu zvezdu i na kraju je proglašen MVP igračem finala, a naravno tokom celog finala je imao ogromnu podršku veterana Shi „Ming“ Senminga, jednog od dva igrača koji su igrali za RNG i te 2018. godine. Pored Minga tu je bio i Li „Xiaohu“ Yuanhao, tada mid lejner a sada top lejner za kog su mnogi smatrali da je njegovo vreme prošlo, ali je uspeo da se navikne na novu poziciju i pokaže da još uvek ima snage da igra na najvišem nivou.

Dva puta je RNG vodio i dva puta je DWG uspevao da izjednači. Interesantno je da je GALA svih pet partija igrao Kai’Su, koju je DWG uporno ostavljao kako bi se fokusirao na druge banove. Sa druge strane Jang „GhosT“ Yongjun je najbolje izgledao na Tristani sa kojom je i napravio ranije pomenutu pentu u trećoj partiji, ali se poput ostatka svog tima nije video u petom gejmu.

Nažalost odlučujuća peta partija nije donela željeno uzbuđenje jer je RNG pregazio DWG rezultatom 27-9 za 27 minuta igre. Iako je Heo „ShowMaker“ Su igrao sjajno tokom celog turnira, čak ni on nije mogao da spreči katastrofu koja je zadesila DWG u toj partiji, a sve je počelo diskutabilnom igrom na bot lejnu koji je u više navrata tokom turnira bio slaba tačka ekipe.

DWG će morati da popravi igru ako žele da odbrane titulu prvaka sveta na ovogodišnjem šampionatu, a ukoliko RNG nastavi da igra u ovoj formi i izađe na kraj sa žestokom konkurencijom u LPL ligi, nema dileme da će biti jedan od, ako ne i glavni favorit na SP 2021.

Komentari

Vaš komentar