Ruler zvanično stigao u JD Gaming

Ruler
Ruler

Slavni korejski ADC Park "Ruler" Jaehyuk koji je nedavno nakon sedam godina napustio Gen.G je i zvanično predstavljen kao novi član prvaka Kine JD Gaminga.

JD Gaming je imao odličnu drugu polovinu takmičarske godine u kojoj su uspeli da osvoje LPL i potom dođu do polufinala Svetskog prvenstva 2022 gde ih je konačno zaustavio T1. Oni su ostavili sjajan utisak u prethodnih nekoliko meseci, a da ne odustaju od velikih ambicija danas su dokazali predstavljanjem legende korejske LoL esport scene kao svog novog ADC-a.

Rulerov odlazak iz Gen.G je došao kao veliko iznenađenje za navijače, ali kada se uzme u obzir da je proveo većinu svoje karijere u ovom timu sa kojim je osvojio između ostalog i titulu prošle sezone u LCK-u, možemo razumeti da je želeo promenu sredine i nove izazove u karijeri.

Gen.G je došao kao jedan od, ako ne i glavni favorit na SP 2022, ali ulogu favorita nisu uspeli da opravdaju i gube od budućih prvaka sveta DRX u polufinalu.

Ubrzo nakon toga Ruler se oprostio od ekipe, a u JDG će zameniti Wang „Hope“ Jiea, koji je proveo godinu dana u ekipi u koju je došao kao pojačanje iz EDward Gaminga.

Apdejt: JDG je predstavio i novog mid lejnera, a to je bivši igrač Top Esportsa Zhuo „knight“ Ding, što znači da JD Gaming kreće u odbranu titule prvaka Kine u sledećem sastavu:

Top lane: Bai „369“ Jiahao
Jungle: Seo „Kanavi“ Jinhyeok

Mid lane: Zhuo „knight“ Ding
ADC: Park „Ruler“ Jaehyuk
Support: Lou „Missing“ Yunfeng

Komentari

Vaš komentar