Šampion Kine će igrati MSI 2022 od kuće

LOL 21. apr 202219:381 komentar
Podeli:
Riot Flickr

Riot je danas izdao zvanično saopštenje da će predstavniku LPL lige (čije finale tek treba da se odigra) biti omogućeno da se takmiči na MSI 2022 iz Kine, pošto neće biti u mogućnosti da doputuju u Južnu Koreju gde se takmičenje održava usled putnih restrikcija uvedenih u Kini.

U saopštenju se navodi da timovi iz Kine ne bi mogli da putuju u Busan zbog novog talasa korona virusa koji hara Kinom. Srećom po njih Riot je uposlio svoj tehnološki i operacioni sektor da organizuje kako bi LPL mogao da se takmičiti i bez dolaska na turniru. LPL prvak će se boriti ili iz arene u kojoj se održava LPL ili iz svog trening centra, a kako bi imali fer uslove za igru kao i svi ostali timovi MSI 2022 će se igrati na 35 ping-a.

Svi timovi koji budu učestvovali na MSI 2022 će imati prilike da treniraju na 35 ping-a u međuvremenu, a sudije će biti postavljene i u Kini i u Koreji kako bi pratili ekipe na licu mesta.

I dok je deo navijača pozdravio ovu odluku navodeći da MSI 2022 ne bi bio isti bez jedne od dve najjače svetske lige, mnogi se pitaju zašto ovako nešto nije bilo dozvoljeno timovima iz Vijetnama koji su bili primorani da propuste prošlogodišnji MSI i Svetsko prvenstvo.

Komentari

Vaš komentar