Shy Carry: Diamant ima zajednički cilj u koji svi verujemo

LOL 30. jun 202211:17 > 11:27
Podeli:
Shy Carry
Shy Carry

Đorđe "Shy Carry" Stišović mlada zvezda lidera Esports Balkan Lige i jedinog neporaženog tima u ligi, Diamant Esportsa, je u razgovoru za Sport Klub dao odgovore na mnoga interesantna pitanja u vezi vrtoglavog uspona ekipe na regionalnoj LoL esport sceni.

Diamant Esports je slovenačka esport organizacija koja je pred početak prošle sezone kupila slot ekipe ŠAIM SE SuppUp u Esports Balkan Ligi. Kao jedan od četiri novajlije u takmičenju nisu skrenuli previše pažnje na sebe u debitantskoj sezoni, ostvarivši prosečan učinak koji im je doneo šesto mesto na tabeli na kraju grupne faze lige.

Od tadašnje postave upravo je jedino Shy Carry ostao u timu jer je već tada u svojoj prvoj EBL sezoni pokazao veliki potencijal, što se ispostavilo kao odličan potez organizacije. Petorka koju je Diamant spremio za letnju sezonu je već na papiru pokazala solidan potencijal, ali su i pored toga iznenadili ceo region ostvarivši maksimalni učinak u prvoj polovini grupnog dela EBL-a.

Kada iza sebe ostavite imena kao što su Crvena zvezda i Partizan ne možete a da ne skrenete veliku pažnju na sebe, što je samo jedan od mnogih razloga zašto smo poželi da popričamo sa ADC-om Diamanta koji nam je otkrio mnogo toga zanimljivog, od toga šta je glavna razlika u timu u odnosu na prošlu sezonu, do toga kakvi su njegovi dalji planovi kada je reč o karijeri profesionalnog esportiste i kako planira da balansira LoL esport sa školovanjem.

Sport Klub: Pozdrav Đorđe, reci nam kakav je osećaj biti neporažen na polovini sezone, koliko ste zapravo očekivali da će vam to poći za rukom pored favorizovanog Partizana, i kako vaš trenutni rezultat utiče na mentalno stanje ekipe. Da li postoji šansa da dođe do opuštanja, ili ste zapravo svesni toga da vam najteži ispiti tek predstoje?

Shy Carry: Pozdrav, i pre svega hvala Vam na ovoj prilici. Rekao bih da je prednost našeg tima vera u saigrače i postavljeni ciljevi pre početka sezone. Odlučno smo rekli da ćemo svi dati svoj maksimum i pokušati da ostvarimo 14-0 skor pored samog Partizana. Što se tiče atmosfere u timu, mislim da i dalje znamo da split nije završen i da posla ima, postoje neke sitnice u komunikaciji koje treba ispraviti, ali prilično sam siguran da će se brzo rešiti.

Sport Klub: Tvoja priča je posebno interesantna. Ti si jedini igrač Diamanta koji je ostao iz postave iz prethodne sezone, sezone koja je ujedno bila i tvoj debi u EBL-u. Šta je ono najbitnije što si naučio u svojoj prvoj EBL sezoni i na čemu si individualno najviše radio kako bi se što bolje pripremio za letnju sezonu?

Shy Carry: Kako su svi imali velika očekivanja za mene pred pocetak prošle sezone, želeo sam i pored činjenice da je tim sačinjen sa skoro 5 rukija odigram najbolje što mogu. Prolećna sezona mi je otvorila nove vidike, shvatio sam na čemu treba da radim najviše,počevši od early game-a pa sve do komunikacije u timu.

Sport Klub: Reci nam nešto više o samom formiranju nove postave. Kao jedini preostali igrač, možemo da pretpostavimo da je nova ekipa izgrađena oko tebe. Da li je to istina, i ako jeste, da li si imao nekog uticaja prilikom odabira igrača?

Shy Carry: Da, tim se pravio oko mene i shvatio sam to jako ozbiljno i krenuo u potragu, naravno uz pomoć trenera, za najboljim igračima za koje mislim da su solidni i spremi da se takmiče. Čuvši da će Kektz i Kromax igrati sa mnom za mene je to bilo nešto neverovatno. Imati Kektza koji igra kompetitivni LoL od 2015. godine sa Kromaxom koji je konkurisao za finale EBL-a prošle godine, dalo mi je signal da je vreme za tryhard.

Sport Klub: Rezultatski gledano Diamant tada i sada su dve potpuno različite ekipe, a pored individualnog kvaliteta, šta je ono što se najviše razlikuje unutar ta dva tima?

Shy Carry: Kada bih uporedjivao sadašnji tim sa ekipom iz prošle sezone, definitivno bih rekao da je to nedostatak iskustva i manjak lidera u timu.

Sport Klub: Letnja sezona EBL-a je sa sobom donela i neka izuzetno poznata imena regionalnog LoL esporta. Protiv kog tima vam je za sada bilo najteže da igrate, i čiji bot lejn vas je najviše namučio?

Shy Carry: Definitvno derbi sezone – meč protiv Partizana. Taj meč sam osetio najviše pritiska, ali sam znao da ćemo pobediti zbog drafta koji smo imali. Kada razmišljam o bot lejnerima koji su nas najviše mučili, rekao bih da su to bili Yakkey i Gaarfield.

Sport Klub: Iako na prvi pogled vaš maksimalni učinak vas stavlja u ulogu favorita u nastavku sezone za plasman na EU Masters, mora se primetiti da je ove sezone konkurencija u ligi izuzetno jaka i da ništa ne treba prepustiti slučaju. Šta je ono u čemu morate najviše istrajati u nastavku sezone kako bi došli do prvog od dva glavna cilja, a to je prolaz na ovaj veliki internacionalni turnir?

Shy Carry: Najveći problem koji ja vidim u našem timu je taj što mi ne shvatamo skrimove (trening mečeve) ozbiljno, umesto da igramo kao da je oficijalni meč. Dosta smo poboljšali komunikaciju što je ključna stvar za svaki tim koji želi da ostvari dobre rezultate.

Sport Klub: Okrenimo se na kratko plejofu. Ukoliko ne bude većih promena na tabeli i četiri vodeća tima prođu u završnicu takmičenja, možemo videti da su ostali timovi u prednosti kada je reč o iskustvu. Milica, Lukezy, Tasteless, preostale ekipe imaju igrače koji su prošli kroz situacije u kojima se igra na sve ili ništa i to može biti kamen spoticanja Diamanta. Iako ima još dosta da se igra do kraja plejofa, da li već razmišljate o tome kako da se pripremite za Bo5 mečeve?

Shy Carry: Nismo puno razmišljali o plejofu, ali imamo 3 igrača koja imaju dovoljno iskustva tako da se ne brinem toliko. Gledamo da ne pričamo o plejofu sada, već da igramo meč po meč.

Sport Klub: Reci nam nešto više o sebi, još prošle sezone si skrenuo pažnju na sebe dobrim igrama u dresu Diamanta, a ove sezone si otišao korak dalje pokazavši izuzetno brz napredak. Koliko vremena izdvajaš za LoL, i koliko ozbiljno planiraš da se posvetiš svojoj karijeri u predstojećem periodu? Da li ćeš pokušati da balansiraš između škole i karijere, ili ćeš se u nekom momentu u potpunosti posvetiti LoL esportu?

Shy Carry: Prošle sezone sam hteo sto više vremena da izdvojim igrajući solo Q pred EBL , ali takođe sam morao da posvetim vremena učenju kako ne bih popustio u školi. Kapiram da svako ko udje na LoL esport scenu ima san da dođe do LEC-a, i kod mene nije ništa drugačije. Hoću da dokažem i mojim roditeljima a i sebi da je moguće. U razgovorima sam sa roditeljima da u četvrtoj školskoj godini pređem na vanredno pohađanje škole, (da u školu idem samo na testove i odgovaranja) a da vreme koje bih proveo u školi slušajući predavanja, posvetim solo Q i budem spreman za sledeću godinu.

Sport Klub: Kada i kako si otkrio da zapravo želiš ozbiljnije da igraš i da se takmičiš? Da li si prethodno gledao kompetitivni LoL i ako jesi da li imaš nekog omiljenog igrača ili tim?

Shy Carry: Mislim da je 8. razred osnove škole bila presudna tačka, u to vreme sam počeo da igram manje turnire i bilo mi je jako zabavno. Tada sam znao šta želim da radim barem neki period života. U početku omiljeni igrač Rekkles a tim Fnatic, trenutno najviše pratim Jackspektru koji igra za španski tim Heretics i mogao bih da kažem da mi je on omiljeni igrač.

Sport Klub: Kada ste u četvrtom kolu pobedili Partizan bili smo svedoci izuzetno šmekerskog poteza sa tvoje strane u pobedničkom intervjuu, kada si pred gledaocima pobedu posvetio jednoj devojci. Pomalo neočekivan potez od nekog sa nadimkom ShyCarry neko bi rekao. Kakav si u privatnom životu sa devojkama, da li si stidljiv kao što ti nadimak kaže, ili ti nije problem da preuzmeš inicijativu kada ti se neko dopada, kao što je bio slučaj u prenosu.

Shy Carry: Iskreno malo sam bio ponesen pobedom pa sam dobio na samopouzdanju, ali sam većinu vremena posvećen obavezama pa trenutno nemam vremena za devojke. Ali kada budem u LEC-u, nadam da ih neće faliti i da ću imati malo više vremena za privatni život!

Sport Klub: Nakon dugo vremena finale Esports Balkan Lige će se igrati uživo pred publikom. Znamo koliko to igračima znači i koliku razliku pravi u tome kako igraju. Da li si imao ranije prilike da igraš makar i neki manji turnir u LAN-u, ili bi ovo za tebe bilo vatreno krštenje?

Shy Carry: Nikada ranije nisam igrao LAN turnire, tako da kada stignemo do finala biće mi prvo LAN takmičenje!

Sport Klub: Ima još dosta toga što bismo te pitali ovom prilikom, ali znamo da si zauzet tokom sezone, tako da ćemo ostala pitanja ostaviti za neki drugi put. ShyCarry hvala ti na razgovoru, da li ima još nešto što bi ti dodao za kraj?

Shy Carry: Znamo koliko nas ljudi prozivaju za naš early game, radimo na tome da popravimo sve nedostatke, ali uvek će biti po neka manja greška kada igrate teške mečeve. Pored toga, neka nas fanovi EBL-a očekuju u finalu!

Komentari

Vaš komentar